Pečené veganské papriky

Jsou dny, kdy máte čas a chcete si s přípravou pokrmu vyhrát. Pak jsou ale dny, kdy nestíháte, máte toho za celý den v práci nad hlavu a chcete připravit nenáročné a rychlé jídlo hotové do 30 minut. Právě pro tyto dny je ideální můj nový recept. Pečené veganské papriky mám moc ráda. Z dětství si je pamatuji plněné sekanou s rajskou omáčkou a to mně nikdy nechutnalo. Tento recept je přesně podle mého gusta jídlo je voňavé, šťavnaté, plné zeleniny a je jen na vás, jestli si k nim připravíte ještě omáčku a nebo je budete jíst jen tak. Vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.

Suroviny

3ks papriky Bonvia
1hrnek jasmínové rýže
Uzené tofu
1 menší červená cibule
1 stroužek česneku
5 ks cherry rajčat Bonvia
3ks sušených rajčat (Billa)
½ krájených rajčat v plechovce (Billa)
1 lžička kurkumy
1 lžíce sušené bazalky
sůl, pepř

Postup přípravy: 

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C a dejte vařit propláchlou rýži. K jednomu hrnku přidejte 2 hrnky vody a ponechte na mírném plameni.
  2. Papriky omyjte, odkrojte vršek a vykrojte a vysypte semínka. Vyčištěné papriky dejte do pekáčku a strčte na chvíli do zahřívající se trouby, aby trochu povolily (cca 5 min).
  3. Připravte si pánev, přidejte 2 lžíce oleje, 1 lžíci kurkumy, červenou cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na jemno a chvíli mícháme. Přidejte rajčatovou omáčku a nadrobno nakrájené tofu, promíchejte a nechte nasát. Poté přidejte hotovou rýži, sušenou bazalku, sušená rajčata nakrájená na drobné kousky, opepřete a lehce osolte. Vše důkladně promíchejte a 3 min restujte.
  4. Lehce změklé papriky postupně plňte rýžovou směsí až po okraj. Pekáček vložte zpět do trouby a pečte zhruba 25 min.

 

 

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.