Zapečené žampiony s vejci

I když houby v jídle miluji, tak nepatřím zrovna mezi velké houbaře. Takže buď nám houbičky někdo přinese a nebo si koupím v obchodě. Tentokrát jsem pro vás připravila skvělou snídani, nebo večeři, to už nechám na vás. Já miluji, takové ty víkendové brunchové snídaně, kdy snídám později a připravím si pořádnou dobrotu, jak to bývá na dovolené v hotelu. Myslím, že vajíčka má rád skoro každý, tak jsem pro vás připravila podzimní recept – zapečená vajíčka s rozmarýnem a žampiony. Je to velká dobrota, tak vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.

Suroviny

1 větší šalotka

250g žampionů (Billa – Clever)

1 stonek čerstvého rozmarýnu

3 vejce (Billa)

2 lžíce olivového oleje

Sůl, pepř

Postup přípravy:

  1. Očistíme žampiony, šalotku oloupeme, nakrájíme na měsíčky, rozmarýn nasekáme nadrobno.
  2. Ve velkém hlubokém hrnci osmažíme na olivovém oleji šalotku, přidáme očištěné žampiony, rozmarýn, sůl a pepř a opékáme na mírném plameni asi 10 minut do měkka.
  3. Do pánve pak rozklepeme všechna vejce, přiklopíme pokličkou a stáhneme teplotu.
  4. Pro propečený žloutek vaříme 10 minut, pro tekutý stačí 5 minut.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.