Dezerty / SnídaněNovinkySnídaně
Obrácený ovocný koláč
Kdo není fanoušek velké cukrařiny a pečení tak jako jsem já, tak mám pro vás skvělý, rychlý recept 😀 Myslím, že ovocný koláč máme rádi všichni, a když potřebujete něco rychlého upéct na čaj o páté, tak doporučuji tento obrácený koláč. Místo mouky jsem použila ovesné vločky. Aby byl koláč pěkně šťavnatý a jemný přidala jsem jogurt a dosladila banánem. Vyzkoušejte a napište, jak vám koláč chutnal.
Suroviny
2 jablka
2 hrušky
1 lžíce agáve sirupu (Billa Bio)
1 lžíce skořice
2 cm másla (Billa)
140 g ovesných vloček (Billa Bio)
2 bílé jogurty (Billa bio)
1 banán
2 vajíčka
Postup přípravy:
- Jablka a hrušky nakrájíme na tenké plátky, rozpustíme na pánvičce máslo, přidáme agáve sirup, skořici a orestujeme ovoce, dokud nepustí trochu šťávy a není pěkně opečené.
- V mixéru rozmixujeme vločky na mouku, pomačkáme vidličkou banán, smícháme dohromady s jogurtem a vajíčky.
- Pekáč vymažeme máslem, rozložíme jablka a hrušky zalijeme těstem a vložíme do předehřáté na 190 stupňů asi 30 minut.
- Koláč po upečení necháme 10 minut vychladnout a otočíme. Ovoce je hezky propečené a pustí hodně šťávy.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.