Obrácený ovocný koláč

Kdo není fanoušek velké cukrařiny a pečení tak jako jsem já, tak mám pro vás skvělý, rychlý recept 😀 Myslím, že ovocný koláč máme rádi všichni, a když potřebujete něco rychlého upéct na čaj o páté, tak doporučuji tento obrácený koláč. Místo mouky jsem použila ovesné vločky. Aby byl koláč pěkně šťavnatý a jemný přidala jsem jogurt a dosladila banánem. Vyzkoušejte a napište, jak vám koláč chutnal.

Suroviny

2 jablka

2 hrušky

1 lžíce agáve sirupu (Billa Bio)

1 lžíce skořice

2 cm másla (Billa)

140 g ovesných vloček (Billa Bio)

2 bílé jogurty (Billa bio)

1 banán

2 vajíčka

Postup přípravy:

  1. Jablka a hrušky nakrájíme na tenké plátky, rozpustíme na pánvičce máslo, přidáme agáve sirup, skořici a orestujeme ovoce, dokud nepustí trochu šťávy a není pěkně opečené.
  2. V mixéru rozmixujeme vločky na mouku, pomačkáme vidličkou banán, smícháme dohromady s jogurtem a vajíčky.
  3. Pekáč vymažeme máslem, rozložíme jablka a hrušky zalijeme těstem a vložíme do předehřáté na 190 stupňů asi 30 minut.
  4. Koláč po upečení necháme 10 minut vychladnout a otočíme. Ovoce je hezky propečené a pustí hodně šťávy.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.