Domácí nutella

Je tady někdo, kdo by nemiloval nutellu? Já ji od dětství milovala. Na pečivo, nebo do kaší a nebo jen tak když vás honí mlsná. Ale klasická nutella je plná cukru a s ořechy nemá nic společného. Tak jsem pro vás připravila tu správnou zdravou verzi. Vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.

Suroviny

100g lískových ořechů (Billa)

150g Hořké čokolády 74% (Billa premium)

3-4 lžíce agáve sirupu

150g kokosového oleje

Postup přípravy:

  1. Oříšky nasucho opražíme na pánvi a ještě horké je rozmixujeme na kaši.
  2. Kokosový olej, agáve sirup a čokoládu dám do ohnivzdorné misky a vložíme ji do hrnce s vroucí vodou tak, aby se nedotýkala hladiny, ale zahříváme a mícháme, dokud nám nevznikne hladká hmota.
  3. Pak čokoládu přidáme k oříškům a mixujeme do hladka, aby v nutelle nebyly žádné hrudky.
  4. Podáváme s čerstvým pečivem, nebo do ranní kaše.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.