Ředkvičková pomazánka
06. května 2019 Jeden komentář
Máte rádi ředkvičky? Já je chroupám moc ráda a nevadí mi ani jejich pálivá chuť. Ta však není pro každého, ale když si z ředkviček uděláte pomazánku, zjemníte jejich chuť a vyřešíte problém: „Co rychlého si připravit na svačinu nebo na večeři“. V ředkvičkách najdeme bohatý zdroj vitaminu C. A pro budoucí maminky další prospěšnou látku, kterou je kyselina listová. Navíc ředkvičky zabíjejí bakterie a plísně v našich sliznicích, čistí naši ústní dutinu i nosohltan a pomáhají léčit rýmu a kašel. Tak s chutí na ně a ochutnejte výbornou jarní pomazánku.
Suroviny
2 svazky ředkviček ( Billa Česká farma)
3 na tvrdo uvařená vejce
150g žervé
1 lžíce ghí másla
1 lžička hořčice
sůl, pepř
pažitka
Postup přípravy:
- Ředkvičky zbavím stonků, očistím, omyji a nastrouhám na hrubém struhadle.
- Posolím a nechám pustit vodu v sítku a přebytečnou vodu pak vymačkám.
- Dvě vařená vejce si rozdělím na bílky a žloutky. Žloutky dám do vetší misky a bílky nakrájím na drobné kostičky.
- Přidám žervé, trošku másla, lžičku hořčice, sůl a pepř a vše důkladně promíchám a dochutím.
- Nakonec přidám nakrájený bílek a jemně spojím. Rozetřu na chleba nebo knackebrot a ozdobím pažitkou a třetím nakrájeným vajíčkem.
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.
1 komentář
Napsat komentářIva
15. května 2019 v 18:15
Dobry den, je vyborna. Dekuji za recept :).