Ředkvičková pomazánka

Máte rádi ředkvičky? Já je chroupám moc ráda a nevadí mi ani jejich pálivá chuť. Ta však není pro každého, ale když si z ředkviček uděláte pomazánku, zjemníte jejich chuť a vyřešíte problém: „Co rychlého si připravit na svačinu nebo na večeři“. V ředkvičkách najdeme bohatý zdroj vitaminu C. A pro budoucí maminky další prospěšnou látku, kterou je kyselina listová. Navíc ředkvičky zabíjejí bakterie a plísně v našich sliznicích, čistí naši ústní dutinu i nosohltan a pomáhají léčit rýmu a kašel. Tak s chutí na ně a ochutnejte výbornou jarní pomazánku.

Suroviny

2 svazky ředkviček ( Billa Česká farma)

3 na tvrdo uvařená vejce

150g žervé

1 lžíce ghí másla

1 lžička hořčice

sůl, pepř

pažitka

Postup přípravy:

  1. Ředkvičky zbavím stonků, očistím, omyji a nastrouhám na hrubém struhadle.
  2. Posolím a nechám pustit vodu v sítku a přebytečnou vodu pak vymačkám.
  3. Dvě vařená vejce si rozdělím na bílky a žloutky. Žloutky dám do vetší misky a bílky nakrájím na drobné kostičky.
  4. Přidám žervé, trošku másla, lžičku hořčice, sůl a pepř a vše důkladně promíchám a dochutím.
  5. Nakonec přidám nakrájený bílek a jemně spojím. Rozetřu na chleba nebo knackebrot a ozdobím pažitkou a třetím nakrájeným vajíčkem.

 

 

Sdílet článek:

1 komentář

Napsat komentář
  1. Dobry den, je vyborna. Dekuji za recept :).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.