Cuketová buchta
Cuketová sezóna je v plném proudu. Pokud ji nemáte doma zasazenou na zahrádce, nebo jste nedostali od sousedů, v Bille najdete cuketu dokonce v bio kvalitě. A nejen cuketu, ale spoustu dalších výrobků. Tentokrát jsem se soustředila na tyto produkty a upekla cuketovou buchtu ze všech možných bio potravin, které jsem v Bille našla. Myslím, že cuketovou buchtu peče skoro každý, ale ta moje je zajímavá tím, že je celá z bio potravin , takže úplně bez chemie. Najdete v ní ovesné vločky, vlašské ořechy v bio kvalitě a bio vajíčka. Suroviny na raw čokoládu jsem koupila ve zdravé výživě, meruňky mám ze zahrady na raw marmeládu, která je zahuštěná psylliem a doslazená javorovým bio sirupem. Mlsejte zdravě bez výčitek a vyzkoušejte můj recept.
Co jsou to bio potraviny?
Biopotraviny jsou potraviny vyrobené z produktů ekologického zemědělství za podmínek určených zákonem, která splňuje specifické požadavky na jakost a zdravotní nezávadnost. Například bez použití umělých hnojiv, škodlivých chemických pesticidů, chemických škodlivých postřiků a geneticky modifikovaných výrobků. Hospodaří se šetrným způsobem k přírodě, půdě, rostlinám a zvířatům.
Suroviny
4 polévkové lžíce ovesných vloček (Billa bio)
1 hrst vlašských ořechů (Billa bio)
4 lžíce raw kakaa
4 vejce (Billa bio)
2 polévkové lžíce javorového sirupu (Billa bio)
60g rozpuštěného másla
300g na hrubo nastrouhané cukety (Billa bio)
špetka soli
Raw marmeláda:
10 zralých meruněk
2 polévkové lžíce psyllia (zdravá výživa)
1 polévková lžíce chia semínek (Billa)
1 čajová lžička agáve sirupu (Billa)
Raw čokoládová poleva:
150g kakaové hmoty (zdravá výživa)
2 lžíce agáve sirupu ( Billa)
4 polévkové lžíce kokosového oleje
Postup přípravy:
- Nejprve si připravím marmeládu. Rozmixuji meruňky, pokud se zdají málo sladké přisladím agáve sirupem, přidám lžíci chia semínek, dvě lžíce psyllia, řádně promíchám a dám zchladit do ledničky.
- Rozmixuji ovesné vločky a vlašské ořechy na mouku.
- Vyšlehám čtyři bílky, špetku soli, přidávám javorový sirup a postupně zašlehávám žloutky.
- Přidám 4 lžíce kakaa, namletou ovesnou mouku s ořechy, rozpuštěné máslo a nastrouhanou cuketu. Vše řádně promíchám, dám do předehřáté trouby na 175 stupňů a peču asi 35 minut.
- Rozpustím raw kakaovou hmotu, dosladím dle libosti a postupně přilívám kokosový olej.
- Až je buchta vychladlá, pomažu ji raw džemem, poliji raw čokoládou a ozdobím ořechy.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.