Cuketová buchta

Cuketová sezóna je v plném proudu.  Pokud ji nemáte doma zasazenou na zahrádce, nebo jste nedostali od sousedů, v Bille najdete cuketu dokonce v bio kvalitě. A nejen cuketu, ale spoustu dalších výrobků. Tentokrát jsem se soustředila na tyto produkty a upekla cuketovou buchtu ze všech možných bio potravin, které jsem v Bille našla. Myslím, že cuketovou buchtu peče skoro každý, ale ta moje je zajímavá tím, že je celá z bio potravin , takže úplně bez chemie. Najdete v ní ovesné vločky, vlašské ořechy v bio kvalitě a bio vajíčka.  Suroviny na raw čokoládu  jsem koupila ve zdravé výživě, meruňky mám ze zahrady na raw marmeládu, která je zahuštěná psylliem a doslazená javorovým bio sirupem. Mlsejte zdravě bez výčitek a vyzkoušejte můj recept.

Co jsou to bio potraviny?

Biopotraviny jsou potraviny vyrobené z produktů ekologického zemědělství za podmínek určených zákonem, která splňuje specifické požadavky na jakost a zdravotní nezávadnost. Například bez použití umělých hnojiv, škodlivých chemických pesticidů, chemických škodlivých postřiků a geneticky modifikovaných výrobků. Hospodaří se šetrným způsobem k přírodě, půdě, rostlinám a zvířatům.

Suroviny

4 polévkové lžíce ovesných vloček (Billa bio)

1 hrst vlašských ořechů (Billa bio)

4 lžíce raw kakaa

4 vejce (Billa bio)

2 polévkové lžíce javorového sirupu (Billa bio)

60g rozpuštěného másla

300g na hrubo nastrouhané cukety (Billa bio)

špetka soli

Raw marmeláda:

10 zralých meruněk

2 polévkové lžíce psyllia (zdravá výživa)

1 polévková lžíce chia semínek (Billa)

1 čajová lžička agáve sirupu (Billa)

Raw čokoládová poleva:

150g kakaové hmoty (zdravá výživa)

2 lžíce agáve sirupu ( Billa)

4 polévkové lžíce kokosového oleje

Postup přípravy:

  1. Nejprve si připravím marmeládu. Rozmixuji meruňky, pokud se zdají málo sladké přisladím agáve sirupem, přidám lžíci chia semínek, dvě lžíce psyllia, řádně promíchám a dám zchladit do ledničky.
  2. Rozmixuji ovesné vločky a vlašské ořechy na mouku.
  3. Vyšlehám čtyři bílky, špetku soli, přidávám javorový sirup a postupně zašlehávám žloutky.
  4. Přidám 4 lžíce kakaa, namletou ovesnou mouku s ořechy, rozpuštěné máslo a nastrouhanou cuketu. Vše řádně promíchám, dám do předehřáté trouby na 175 stupňů a peču asi 35 minut.
  5. Rozpustím raw kakaovou hmotu, dosladím dle libosti a postupně přilívám kokosový olej.
  6. Až je buchta vychladlá, pomažu ji raw džemem, poliji raw čokoládou a ozdobím ořechy.

 

 

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.