Meruňkový koláč bez lepku

Meruňková sezóna v plném proudu. Už nevíte co podniknout s meruňkami? Pokud už máte zavařenou marmeládu, ovocné knedlíky i bublaninu za sebou, nevíte co dál a chcete se oprostit od bílé mouky, tak mám pro vás tip na skvělý a zdravý  koláč. Klasická pšeničná mouka neobsahuje nic, co by našemu tělu prospívalo. Žádná vláknina, minerály ani vitamíny v ní nenajdeme. Tento meruňkový koláč je bez pšeničné mouky, nahrazený mandlovou moukou. Místo klasického cukru, jsem ho osladila datlovým sirupem a klasickou posypku vyměnila za mleté oříšky. Mouku i bezfosfátový prášek do pečiva koupíte v každé zdravé výživě. A víte co je nejlepší na tomto receptu? Že je neskutečně rychlý a za 10 minut už ho můžete mít v troubě. U nás doma měl velký úspěch a hned se po něm zaprášilo. Vyzkoušejte a napište, jak vám chutnal.

 

 

Suroviny

250g mandlové mouky

2 lžíce strouhaného kokosu

misku meruněk

2 vejce

1 čajová lžička prášku do pečiva (bezfosfátový)

50ml olivového oleje

2 lžíce datlového sirupu

špetka soli

1/2 hrnku mletých vlašských ořechů a strouhaného kokosu

Postup přípravy:

  1. Předehřeji si troubu na 170 stupňů. Meruňky pokrájím na měsíčky a připravím si posypku – rozmixuji v mixéru vlašské ořechy se sušeným kokosem najemno.
  2. Všechny ostatní suroviny smíchám dohromady a vytvořím hladké těsto, které vložím do pečící nádoby vymazané olivovým olejem.
  3. Na těsto naskládám meruňky, přidám ořechovou posypku, vložím do trouby a peču asi 50 minut.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.