Cizrnová polévka

Polévka je v těchto nevlídných dnech přesně to, co potřebuju. Dobře zasytí, krásně zahřeje a v břiše mi udělá takový ten slastný pohodový pocit. Tahle cizrnová je taky skvělá. Navíc má spoustu plus i z výživového hlediska.

Proč zahrnout cizrnu do svého jídelníčku jsem vám už psala, ale tak opakování je matka moudrosti. Určitě polévku vyzkoušejte a napište, jak vám chutnala.

Suroviny:

  • 300g uvařené cizrny
  • 2 mrkve
  • 2 šalotky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce tamari omáčky
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

  1. Na olivovém oleji osmahnu v hrnci cibuli a česnek, vše nasekané na drobno a přidám očištěnou a na kostky nakrájenou mrkev, restuji na mírném plameni asi deset minut.
  2. Pak přidám cizrnu a restuji asi dalších pět minut a zaliji vývarem.
  3. Vařím asi patnáct minut, potom okořením, osolím a odstavím z plotny a nechám vychladnout.
  4. Potom rozmixuji a případně přidám vodu, pokud je polévka moc hustá. Ohřeji a podávám.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.