Žampionová polévka

Jak si všichni užíváte volníčka? Já nejvíc v kuchyni. Vařením a pečením se dá krásně vyplnit volný čas, takže si to docela užívám, že všechno stíhám bez stresu, v tom vidím hlavní pozitivum této karantény. I když už je to opravdu dlouhé a myslím, že všichni už se těšíme, až to skončí a budeme za žít normální život a procházet se po venku. Tentokrát jsem pro vás ve spolupráci s Billou připravila žampionový krém. Žampiony mají velmi jemnou houbovou chuť a polévka z nich je prostě báječná. Pokud máte alergií na laktózu, použijte místo smetany třeba rýžové mléko.

Suroviny

  • 20 g ghí máslo 
  • 1,5 l voda 
  • petržel 
  • 1 zeleninový bujón
  • pepř mletý, sůl
  • 1ČL mletého kmínu 
  • 300 g žampiony (Clever)
  • 0,5 kelímek smetany ke šlehání 31% (Clever)
  • 1l vody

Postup přípravy:

  1. Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vodou. Přidáme kostku bujonu a vaříme cca 20 minut, pak vše rozmixujeme.
  2. Na závěr přidáme smetanu, lehce provaříme. Na talíř sypeme zelenou petrželkou.


Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.