Zapečené avokádo s vejcem

O avokádu se říká, že je jednou z nejzdravějších potravin. V jedné porci naleznete pěknou dávku zdravých nenasycených tuků. Pro svou univerzální nevýraznou chuť je skvělé jako „nasávač“ chutí – co k němu dáte, to si vezme. Vyzkoušejte ho zapečené s vejcem, se kterým si velmi rozumí a taky jako skvělou pomazánku chutná opravdu skvěle.  Doporučuji jako větší snídani k náročnému dni.

Suroviny

2 měkká, dozrálá avokáda (Billa bio)

4 vejce (Billa bio )

baby špenát

stroužek česneku

menší cibuli šalotku

4 cherry rajčata (Billa bio)

sůl, pepř

olivový olej

Postup přípravy:

  1. Nejprve si předehřeji troubu na 200 °C.
  2. Poté si obě avokáda vypeckuji. Rozříznu je kolem dokola a opatrně vyndám pecku. Lžičkou vydlabu ještě kousek dužiny, aby se vytvořil prostor pro vejce. Dužinu nevyhazujte!
  3. Půlky avokáda položím do zapékací misky, opepřím a osolte je. Nyní do každého důlku vyklepnu jedno vejce. Znova osolím (avokádo i vajíčka to potřebují) a opepřím.  Dám zapéct zhruba na 15 min.
  4. Mezitím si připravím avokádovou pomazánku z vyškrabaného avokáda. Avokádo rozmačkám vidličkou. Šalotku i rajčata nakrájím velmi jemně. Přidám do misky s avokádem, promíchám a dochutím pepřem a solí.
  5. Na rozžhavenou pánev s olivovým olejem dám na plátky nakrájený česnek a celé balení baby špenátu. Lehce špenát podusím, osolím a opepřím.
  6. Zapečená vejce podávám s teplým špenátem a avokádovou pomazánkou. Já jsem pomazánku natřela na knacketbrod, ale doporučuji opečený kváskový chleba.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.