Pečené batáty s cottage dipem
11. května 2020 Žádný komentář
Tak už vám začala grilovací sezóna? U nás už se rozjela v plném proudu. My vegetariáni si rádi pochutnáme na zdravé alternativě, tak jsem pro vás připravila super pečené batáty, které můžete dělat na grilu nebo v troubě. Může to být vaše hlavní jídlo třeba s nějaký salátem a nebo výborná příloha k masu na grilu. Vyzkoušejte a napište, jak vám recept chutnal
Suroviny
2 Batáty (Billa)
1 svazek jarní cibulky
150g emmentaler sýr (Billa)
1 chilli paprička
pažitka
1 cottage (Billa Bio)
olivový olej
pepř, sůl
Postup přípravy:
- Na plech dáme papír na pečení, trošku olivového oleje. Očistíme batáty, rozkrojíme je na půlky, potřeme olivovým olejem posolíme a dáme péct do předem předehřáté trouby na 190 stupňů. Pečeme asi 20 minut, dokud batáty trošku nezměknou.2.
- Mezitím si nakrájíme jarní cibulku, chilli a pažitku na jemno a nastrouháme
emmentaler. - Změklé batáty vyndáme na chvíli z trouby, polévkovou lžící vydlabeme
polovinu batátů, dáme do misky a přidáme cibulku, chilli a sýr. Pořádně
promícháme, vložíme zpět do batátů a pečeme 15 minut. - Mezitím, co se nám pěkně dopékají batáty, připravíme si dip. Jarní cibulku a
čili papričku nakrájíme úplně na jemno. Promícháme s cottage sýrem,
osolíme, opepříme a případně přidáme trošku olivového oleje, kdyby se nám
dip zdál moc hrubý a promačkáme vidličkou. - Batáty vytáhneme z trouby, posypeme pažitkou a dáme na ně dip. Je to
výborná příloha nebo jednoduchá večeře.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.