Vídeňský bramborový salát a tempeh v těstíčku
Vánoce už jsou skoro za dveřmi a my dnes zapalujeme čtvrtou adventní svíčku. Už víte, co bude vařit na Štědrý večer? Bude to klasika jako smažený kapr, nebo řízek a bramborový salát nebo něco vegetariánského? Jestli ještě přemýšlíte, mám pro vás malou inspiraci. Už jste zkoušeli tempeh v těstíčku? Jestli ne, tak vřele doporučuji. Chutná skvěle a v kombinaci s vídeňským bramborovým salátem je to neskutečná dobrota a může to být moc dobrá štědrovečerní večeře.
Suroviny
Suroviny na 2 porce salátu400 g salátových brambor (Billa Česká farma)
100ml teplého zeleninového vývaru
1 cibule
2 lžíce octa
6 lžic slunečnicového oleje
2 lžičky plnotučné hořčice
čerstvě namletý pepř
pažitka nasekaná najemno
sůl
(všechny ingredience ve skutečnosti přidávám tzv. od oka a podle chuti)
Uzený Tempeh (Billa Bio)
2 lžíce pohankové mouky
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého česneku
1 lžíce sojové omáčky špetka pepře a soli
3 lžíce zeleninového vývaru nebo vody
Postup přípravy:
- Brambory uvaříme s předstihem do měkka. Dáváme pozor, aby byly tak akorát a nerozpadaly se. Po uvaření je slijeme a necháme vychladnout tak, abychom je mohli oloupat.
- Uvařené oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka, zalijeme polovinou vývaru a přidáme veškeré ingredience kromě pažitky. Promíchám a podle chuti dochutím, přidám vývar. Když je vše akorát, přidám zbytek pažitky.
- Před podáváním nechte salát chvilku (cca 1 hod) odležet mimo lednici, aby se chutě propojily.
- Tempeh nakrájíme na trojúhelníky
- V misce připravíme těstíčko ze všech zbylých ingrediencí a tempeh obalíme.
- Tempeh vložíme na pečící papír a pečeme na 200 stupňů asi 20 minut, v polovině pečení otočíme a pak servírujeme společně s bramborovým salátem
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.