Tofu Satay s arašídovým dipem

Suroviny

1 balení tofu

2 lžíce sojové omáčka

2 lžíce javorový sirup

1stroužek česnek

zázvor 2 cm

lžička sezamová semínka

hrst koriandru

Arašídový DIP

150g arašídů (Billa Clever)

1 šalotka

150 ml kokosové mléko (Billa)

3 lžíce arašídové máslo

1 stroužek česnek

1 ks chilli papričky

3 lžíce sojová omáčka

3 lžíce javorový sirup

1 lžíce limetková šťáva

Postup přípravy:

  1. Připravíme si marinádu na tofu, 2 lžíce sojové omáčky, nastrouhaný zázvor, 2 lžíce javorového sirupu, 1 stroužek česneku. Tofu nakrájíme na kostičky a vložíme minimálně na hodinku do marinády.
  2. Arašídy opražíme 10 minut na pánvi, necháme vychladnout a poté vložíme do mixéru, přidáme špetku soli a dvě lžíce vody, mixujeme tak dlouho dokud nevznikne požadovaný konzistence.
  3. Na dip osmahneme na kostičky nakrájenou šalotku, zalijeme ji kokosovým mlékem, přidáme arašídové máslo, utřený česnek, sojovou omáčku, javorový sirup, šťávu z limety, chilli a lehce vaříme a promícháváme alespoň 5 minut, aby se chutě krásně spojily.
  4. Satay tofu osmahneme na pánvi, zasypeme sezamovými semínky, arašídy, čerstvým koriandrem a přelijeme dipem. Kdo má rád hodně pikantní jídla, může si přidat chilli a dochutit limetou.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.