Super bowl salát

Taky vám už to zimní počasí trošku leze na nervy? 😀 Ještěže ten víkend byl fakt famózní. Úplný jaro, tak už by to mohlo zůstat. V tomto počasí jsem dostala velkou chuť na salát a tak jsem pro vás připravila pořádný, velký salát, který vás fakt zasytí na dlouhou dobu. Má v sobě všechny živiny, které naše tělo potřebuje. A my teď potřebujeme hlavně nasbírat vitamíny, abychom utekly bacilům, angínám a chřipkám. Salát je vegetariánský, ale obsahuje rostlinné proteiny a minerály, které naše tělo náležitě ocení. Samozřejmě důležitá je i kvalita, které u této značky věřím. A proto jsem vybrala suroviny značky Billa Bon Via, která si stojí za tím, dodávat čerstvé, na slunci uzrálé plody, ze slunných oblastí Evropy. Nabijte se vitamíny a napište, jak vám salát chutnal.

Suroviny

1 ledový salát (Billa Bon Via)

cherry rajčata v hroznech (Billa Bon Via)

1 paprika (Billa Bon Via – paprika ramiro)

1 brokolice (Billa Bon Via)

1 avokádo

1 červená řepa

4 ředkvičky – (Billa Bon Via)

3 mrkve

4 snítky koriandru

uzený tempeh

semínka – slunečnicová, dýňová

hrst vlašských ořechů (na jemno)

hrst kešu ořechů (na jemno)

Na dresink:

1 lžíce tamari

2 lžíce jablečného octa

3 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

Postup přípravy:

  1. Nejdřív si připravím brokolice. Ta nesmí být ani rozvařená ani tvrdá, nejlépe chutná blanšírovaná a hezky křupavá. Brokolici očistím a nakrájím na drobné kousky. Do hrnce napustím vodu a přidám sůl, dám vařit a připravím si do větší misky pár kostek ledu a studenou vodu. Až přivedu osolenou vodu k varu, vložím do ní brokolici asi na 2 minuty. Potom scedím a rychle vložím do ledové lázně a nechám ji tam vychladnout.
  2. Ledový salát a bylinky očistím ve vodě, vodu vyždímám ve ždímačce na saláty (koupíte v Ikei) a nakrájím na úzké proužky.
  3. Škrabkou oškrábu mrkev a červenou řepu, nastrouhám na hrubo.
  4. Rajčata, avokádo a ředkvičky nakrájím na tenké plátky a papriku na drobné kostičky.
  5. Uzený tempeh není potřeba nijak marinovat, má svoji specifickou chuť. Nakrájím ho na kostičky a lehce opeču na pánvi bez oleje.
  6. Suroviny na zálivku vliji do větší misky a řádně promíchám dokud není krémová. Pokud je zálivka příliš hustá přidám pár kapek vody na zředění.
  7. Salát servíruji ve větší salátové misce, připravené suroviny skládám dokola a dozdobím oříšky, semínky, a bylinkami.
  8. Zálivku můžeme promíchat s ledovým salátem než začneme servírovat, a nebo promíchat všechny připravené suroviny dohromady.

 

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.