Rizoto s medvědím česnekem

Už jste vyrazili na procházku za medvědím česnekem? Jestli ne, určitě pro něj zajděte alespoň na trh, protože pokrmy z něj opravdu stojí za to ochutnat. O tom, PROČ jíst tenhle jarní poklad jsem psala už minule. Tentokrát jsem pro vás připravila rizoto a je naprosto perfektní. Pěkně po italsku krémové a přitom v něm není žádná smetana – jen trošku sýru, ale bez něj by to nebylo ono. Jsem si jistá, že si tohle jídlo zamilujete. Tak šup do kuchyně a pište, jak jste si pochutnali.

Postup přípravy:

Suroviny

  • 250 g rýže arborio
  • 50 ml suchého bílé vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 červenou cibuli
  • 25 g ghí másla
  • 1 svazek medvědího česneku
  • 20 g parmazánu
  • pár snítek šafránu
  • sůl, pepř
  1. Cibuli na jemno nakrájím a zpěním na ghí másle. Přidám rýži, krátce orestuji a vhodím pár snítek šafránu, zaleju vínem a nechám jej odpařit.
  2. Postupně ještě přidávám vývar a na mírném plameni nechám vždy odpařit. Italské rizoto chce trochu času a postávání u sporáku, ale určitě se to vyplatí.
  3. Asi po dvaceti minutách postupného přilévání a odpařování vývaru je rýže hotová, vždycky vyzkouším, jestli je správně al dente.
  4. Medvědí česnek na jemno nasekám, přidám společně s nastrouhaným parmazánem a promíchám dvě minuty na mírném plameni. Pokud jste si podle mého minulého receptu připravili pesto, určitě jej můžete na závěr přidat místo čerstvých listů.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.