Polévka minestrone

V zimě bych se polévek ujedla, tak je vařím stále dokola. Nejen pro zahřátí, ale mám je ráda jako lehkou večeři. Dají se jednoduše ohřát a druhý den navíc bývají ještě lepší. Nejradši mám hutné polévky plné zeleniny a luštěnin. Tato italská minestrone je velmi jednoduchá a určitě vám bude chutnat a zasytí vás. Nebojte se vytvořit i svoji vlastní verzi. Zeleninu můžete použít úplně podle fantazie. V Itálii taky narazíte na nepřeberné množství variant. Vyzkoušejte a napište, jak se vám povedla.

Suroviny:

  • 2 mrkve
  • 1 cuketa
  • 3 řapíky celeru
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 konzerva rajčat pasírovaných
  • ½ polévkově směsi luštěnin značky Countrylife
  • ½ balení rýžových řezanců značky Countrylife
  • olivový olej
  • provensálské koření, sůl, pepř
  • parmazánové hobliny

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozpáleném oleji orestuji na jemno pokrájenou cibulku a česnek. Poté přidám na kostičky pokrájenou zeleninu (celer, cuketu, mrkev,)  a chvíli restuji.
  2. Přidám provensálské koření, polovinu sáčku polévkové směsi a pasírovaná  rajčata. Plechovku od rajčat dvakrát naplním vodou, přileju do hrnce a nechám přejít varem, aby zelenina krásně změkla.
  3. Do druhého hrnce nasypu těstoviny a vařím cca 5 min, aby byly těstoviny uvařené na skus.
  4. Uvařené těstoviny přidám do polévky, dosolím a opepřím. Případně přidám trochu vody, pokud je polévka moc hustá.
  5. Polévku podávám posypanou parmazánem.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.