Omeleta s hlívou ústřičnou

Pokud hledáte rychlý recept k večeři nebo vydatnou snídani, tak doporučuji vyzkoušet tuto vajíčkovou omeletu s hlívou ústřičnou, rajčaty a baby špenátem. Přidala do ní bylinky a přidala trošku chilli. Recept jsem vytvořila sama a nazvala bych ho “ Co dům dal”, ale ve finále jsem netušila jaká dobrota to bude. Hlavně zdravá večeře, díky hlívě ústřičné, je potřeba připomenout si PROČ, ji občas zahrnout do jídelníčku.

Navíc zapečená omeleta mně chutnala rozhodně víc, než ta klasická smažená na pánvičce. Vyzkoušejte a napište!!!

Suroviny

  • 5 vajíček
  • 1 balení hlívy ústřičné (tesco)
  • 2 rajčata
  • ½ cibule
  • 50g baby špenátu
  • ½ hrnku nastrouhaného parmezánu
  • 1 čajová lžička chilli
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • sůl, pepř, provensálské koření
  • 1 lžíce ghí másla

Postup přípravy:

  1. Na pánvi rozpustím ghí máslo a orestuji cibulku, potom přidám na proužky nakrájenou hlívu a restuji asi 5 minut na mírném plameni. Postupně přidávám na drobno nakrájená rajčata,  baby špenát, kurkumu a ještě chvíli restuji na pánvičce.
  2. Předehřeji troubu na 180 stupňů.
  3. Ve větší misce si našlehám vajíčka, přidám parmezán, bylinky, sůl a pepř.
  4. Na zapékací talíř vložím z pánve hlívu, ostatní ingredience a rovnoměrně přeliji vajíčky.
  5. Peču asi 15 minut dozlatova. Dobrou chuť.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.