Květákové placičky s hummusem

Pro milovníky zdravé vege kuchyně, mám připravený další recept. Máte rádi květák a hummus? Jestli ano, tak věřím, že si tento recept zamilujete. Květákové placky s hummusem chutnají fakt skvěle. Květák je lepší volba než bramborák, košťálová zelenina podporuje imunitu a vylučuje z těla škodlivé látky a cizrnový hummus je zdrojem bílkovin. Vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.

Suroviny

200g nasekaného květáku (Billa)

3 lžíce špaldové mouky

2 vejce

100g nastrouhaného sýru Emmentaler (Billa)

Pár lístků čerstvé bazalky

1 ČL kurkumy

1 ČL římského kmínu

Pepř, sůl

Olej na smažení

Postup přípravy:

  1. Květák očistíme a lehce spaříme ve vroucí vodě, necháme vychladnout a posolíme.
  2. Vložíme ho do mixéru a rozmixujeme na jemno, dáme ho do misky, přidáme vejce, koření, špaldovou mouku, nastrouhaný sýr emmentaler, sůl, pepř a pořádně zamícháme.
  3. Smažíme na rozpálené pánvi do zlatova z každé strany.
  4. Na závěr posypeme bazalkou a potřeme humusem.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.