Květáková polévka
11. září 2017 Žádný komentář
Horké letní dny nás opustily a neuvěřitelně rychle přišlo ochlazení a babí léto. Ještě si vychutnávám poslední kousky čerstvé zeleniny ze zahrady a pomlaskávám si. Za chvíli to zase přijde – podzim, zima – pro nás zimomřivce studené nohy v ponožkách a prolévání se horkým čajem. A nebo dobrou teplou polévkou. Pár tipů pro vás připravuji, určitě je všichni znáte, ale stojí za připomenutí. Tak dobrou chuť a napište, jak vám tahle skvělá květáková chutnala.
Suroviny
- 1 hlávka květáku
- 1 cibule
- 1 větší brambora
- ¼ celeru
- 1 stroužek česneku
- 1 až 1 ⅕ litrů zeleninového vývaru
- 50 g parmezánu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 1 kávová lžička sušeného koriandru
Postup přípravy:
- Ve větším hrnci si na olivovém oleji orestuji cibuli, brambory, celer i květák nakrájený na menší kousky.
- Zaliji zeleninovým vývarem a nechám vařit 15-20 minut, aby všechno změklo.
- Polévku rozmixuji do hladka a propasiruji, aby byla jemně krémová.
- Dochutím pepřem, solí a koriandrem. Pro fajnšmekry doporučuji přisypat parmezán a promíchat, než se rozpustí. Přeji dobrou chuť.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.