Květáková polévka

Horké letní dny nás opustily a neuvěřitelně rychle přišlo ochlazení a babí léto. Ještě si vychutnávám poslední kousky čerstvé zeleniny ze zahrady a pomlaskávám si.  Za chvíli to zase přijde – podzim, zima – pro nás zimomřivce studené nohy v ponožkách a prolévání se horkým čajem. A nebo dobrou teplou polévkou. Pár tipů pro vás připravuji, určitě je všichni znáte, ale stojí za připomenutí. Tak dobrou chuť a napište, jak vám tahle skvělá květáková chutnala.

Suroviny

  • 1 hlávka květáku
  • 1 cibule
  • 1 větší brambora
  • ¼ celeru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 až 1 ⅕  litrů zeleninového vývaru
  • 50 g parmezánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 1 kávová lžička sušeného koriandru

Postup přípravy:

  1. Ve větším hrnci si na olivovém oleji orestuji cibuli, brambory, celer i květák nakrájený na menší kousky.
  2. Zaliji zeleninovým vývarem a nechám vařit 15-20 minut, aby všechno změklo.
  3. Polévku rozmixuji do hladka a propasiruji, aby byla jemně krémová.
  4. Dochutím pepřem, solí a koriandrem. Pro fajnšmekry doporučuji přisypat parmezán a promíchat, než se rozpustí. Přeji dobrou chuť.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.