Dýňová omáčka s quinoou

Už nevíte co uvařit z dýně? Osobně dělám nejčastěji polévku. Tu prostě miluji, nebo dýni upeču a přidám do salátu. Nedávno jste taky mohli sledovat na mém instagramu přípravu dýňového koláče. Teď jsem ale pro vás připravila recept na pikantní dýňovou omáčku s quinoou a červenou čočkou. Zdravější a vyváženější jídlo už snad nemůže existovat. Luštěniny jsou skvělé na doplnění minerálů a stopových prvků, quinoa na bílkoviny a dýně obsahuje vlákninu a vitamíny. Určitě vyzkoušejte tohle báječné podzimní jidlo, bude vám určitě moc chutnat. A jestli máte nějaký další nápad na super recept, ráda se budu inspirovat a vyzkouším něco nového.

 

Suroviny

  • 300 g dýně
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 červená cibule
  • 5 cm zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce koření garam masala
  • 1 kávová lžička chilli
  • 1 lžíce ghí másla
  • sůl, pepř
  • quinoa

Postup přípravy:

  1. Dýni oškrabu, očistím od jadérek a nakrájím na kousky. Cibulku nakrájím na jemno, česnek i zázvor nastrouhám na jemno na struhadle a čočku properu a dám vařit.
  2. Na pánvi rozpustím ghí máslo, přidám indické koření a chilli, lehce promíchám a pomalu přidávám cibulku, česnek, dýni a nakonec zázvor. Restuju při nižší teplotě asi 5 minut. Pak dýni podliji jedním hrnkem vody nebo přidám kokosové mléko a nechám podusit, dokud dýně nezměkne.
  3. Sliji a nechám okapat čočku. Pak ji přivedu k varu společně s dýňovou směsí. Až je čočka i dýně rozvařená do konzistence omáčky, přisolím a dokořením.
  4. Skvělá příloha je quinoa, kuskus nebo třeba rýže natural. V těchto podzimních dnech jistě vaše tělo toto jídlo krásně prohřeje.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.