NovinkyObědy / VečeřeReceptySvačinky
Slaný rajčatový koláč
Sladkých dobrot jsme si za poslední dobu užili až až . Pojďme si udělat nějakou slanou mňamku. Připravila jsem pro vás slaný koláč, třeba na svačinu, večeři, nebo pro návštěvu. Místo klasické mouky jsem zvolila špaldovou mouku s riccotou, mozzarellou a spoustou šťavnatých rajčat. Vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.
Suroviny
4 podlouhlá červená rajčata (Billa -Bon via)
10 ks oranžových cherry rajčat (Billa – Česká farma)
160g celozrnné hladké špaldové mouky
4g čerstvého droždí
70 ml vlažné vody
1 lžíci olivového oleje
250g riccoty
1 balení mozzarella (Billa)
Citronová šťáva z ½ citronu
2 stroužky česneku
1 lžíce provensálského koření
1 vejce
1 hrst čerstvé bazalky
Pepř a sůl
Postup přípravy:
1.Droždí rozdrobím do větší mísy a smíchám ho s vlažnou vodou a olivovým olejem. Poté do mísy za stálého míchání postupně přidávám špaldovou mouku a ze vzniklé směsi vypracuji vláčné těsto. Mísu přikryji utěrkou a dám na 30 minut odpočinout.
2. Mezitím si smíchám ricottu, citronovou šťávu, utřený česnek, provensálské koření, špetku soli a špetku pepře. Rajčata si nakrájím na plátky.
3. Troubu předehřeji na 200 stupňů. Vykynuté těsto vyválím na pomoučeném válu do tvaru obdélníka, přemístím ho na pečící papír, potřu riccotovou směsí a rozprostřu mozzarellu a rajčata, okraje těsta přehnu směrem ke středu.
4. Těsto s pečícím papírem přemístím na plech, rozšlehám vejce a potřu jím okraje těsta. Plech dám do předehřáté trouby a peču 45 minut. Hotový koláč nechám chvíli vychladnout a ozdobím ho lístky čerstvé bazalky.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.