Salát Nicoise
Tak se nám blíží Velikonoce, jak je budete letos slavit? My se asi s manželem vymrskáme navzájem a jak jinak jako všichni, budeme doma. Tahle doba kovidová už je fakt dlouhá, no ale my máme naštěstí o zábavu postaráno díky Izabelce. Připravila jsem pro vás, hlavně pro čerstvé kojící maminky, zdraví salát Nicoise, který jsem trošku upravila a ošidila o fazolové lusky, které do něj patří, ale takto po něm nebude mít vaše děťátko prdíky a vy do sebe dostanete bílkoviny a zdravou dávku zeleniny. Ano není to úplně vegetariánský recept, jelikož jedna z ingrediencí je tuňák. Ale já ty ryby a korýše prostě miluji a neumím se jich vzdát. Samozřejmě vy si můžete dát bez tuňáka a nahradit třeba tempehem. Recept je velmi jednoduchý a rychlý, pro maminy ideální, tak pojďme na to.
Suroviny
200g malých brambor
1 salát Little gem
1 mrkev
hrst tmavých oliv
1/2 avokáda
1/4 okurky
2 vejce
sůl
Zálivka:
1 lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce olivového oleje
1 čajová lžička medu, 3 lžíce vody, sůl
Postup přípravy:
- Brambory uvaříme v osolené vodě, pokud chcete můžete si je opéct v troubě, nebo na pánvičce.
- 10-12 minut vařím vajíčka.
- Na jemno nakrájíme salát, avokádo, na tenké plátky okurku, škrabkou na brambory oškrábu mrkev na proužky a olivy nakrájíme na drobné kousky.
- V misce si připravím dresink na salát, který řádně promíchám a vliji do misky se zeleninou.
- Na promíchanou zeleninu přidám oloupaná a rozpůlená vajíčka, opečené brambory a drobné kousky tuňáka.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.