Raw vánoční cukroví

Raw vánoční cukroví

Nestíháte stejně jako já s pečením vánočního cukroví? Tak to jste na správné webovce, u správné holky se super rychlým a zdravým receptem na cukroví. Příprava těchto RAW dobrůtek nezabere celý den,  ale jen pár hodin. Kdo už vyzkoušel nějaký můj raw dezert jistě ví, že se jedná o sladkost, která je plná živin, minerálů, enzymů a vitamínů. Raw cukroví je samozřejmě bez cukru, což je velmi důležité pro naše tělo. Hlavně nikdy se těchto dobrot nepřejíte, protože vás zasytí rychleji než klasické cukroví, ze kterého se vám díky cukru budou nejen rychleji ukládat tuky v těle, kazit zuby, oslabíte svoji imunitu a dopřejete nezdravou hostinu špatným buňkám v těle.  Mám pro vás připravenou takovou vánoční klasiku, bez které by nebyly ty pravé Vánoce. Vyzkoušejte se mnou raw rohlíčky a raw perníky. Přeji vám krásné a sladké vánoce. Vaše Denisa.

Raw rohlíčky

 

Suroviny

  • 150g kešu oříšků
  • 250g strouhaného kokosu
  • 3 polévkové lžíce kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce medu
  • 2 čajové lžičky vanilky

 

 

Postup přípravy:
  1. V mixérů si rozmixuji všechny ingredience, které jsou uvedené v receptu.
  2. Mixováním se vytvoří těsto, ze kterého ručně vytvarujte rohlíčky, jak jsem udělala já, a nebo těsto rozválejte do obdelníku a rohlíčky  vykrájejte.
  3. Rohlíčky dám do mrazáku na 1 hodinu ztuhnout, potom je nechte uskladněné v lednici.

Raw Perníčky

Suroviny

  • 200g mandlí
  • 100g zlatého lněného semínka
  • 25g perníkového koření
  • 100g datlí

Postup přípravy

  1. Do mixéru si vložím mandle, zlaté lněné semínko a perníkové koření. Vše rozmixuji do hladkého těsta.
  2. Těsto vložím do mísy a do mixéru datle, zaliji je malým množstvím vody a rozmixuji do super husté, jemné, datlové pasty, se kterou vložím a osladím vzniklé těsto.
  3. Těsto rozválím a vykrajuji perníčky, potom je dám na 1-2 hodiny ztuhnout do mrazáku.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.