Pistáciové raw řezy

Jak už jste si asi všimli, nějaký pátek se věnuji raw dezertům. Často mi píšete o recept, tak jsem pro vás připravila speciální raw dezertík, který jsem pojmenovala „Pistácio“. Moc fandím těmto zdravým dezertům, které jsou slazeny datlemi, nebo agávovým sirupem. Jsou bez mouky, bez laktózy a pečení. Raw přispívá k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. Dávají tělu potřebné enzymy, minerály a vlákninu. Hlavní roli v mém raw dezertu hrají kešu ořechy a pistácie. Těsto je ze strouhaného kokosu, datlí a kešu ořechů. Recept a příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Potřebujete jen dobrý mixér a místo v mrazničce. Jsem si jistá, že si Pistácio naprosto zamilujete a smlsnete si bez výčitek.

Suroviny

Těsto

200g kokosu

40g suchých kešu ořechů

75g datlí

10g agáve sirupu (Billa)

Krém 

200g namočených kešu ( Billa)

100g namočených pistácií (Goodie)

180 ml vody

2 PL pistáciového proteinu (Forkys)

1 PL citrónové šťávy

150 ml agáve sirupu

špetka soli

130g kakaového másla

50g kokosového oleje

45g  raw kakaa

Postup přípravy:

  1. Ořechy na krém nechám nabobtnat den předem v misce s vodou – pistácie a kešu. Druhý den je pořádně propláchnu.
  2. Začnu přípravou těsta – do mixéru vložím kokos, ořechy a rozmixuji na suchou mouku.
  3. Přidám datle a agáve sirup, rozmixuji do hmoty těsta. Vše musí být pěkně spojené a trošku lepkavé, aby nám hezky drželo těsto.
  4. Těsto vložím do formy, rovnoměrně rozprostřu, prsty vmáčknu do formy a uhladím polévkovou lžící.
  5. Pak si připravím krém. Do mixéru vložím ořechy, přidám vodu, pistáciový protein, citronovou šťávu, špetku soli a agáve sirup. Mixuji tak dlouho, dokud nemám krásný jemný krém.
  6. Přidám kakaové máslo a kokosový olej a zase mixuji.
  7. Krém rozdělím na dvě půlky a do druhé v mixéru přidám raw kakao a mixuji.
  8. Na korpus na střídačku vylévám čokoládový krém a pistáciový. Pomocí párátka dělám malé kroužky a mramoruji.
  9. Vložím do mrazáku minimálně na 2 hodiny. Až nám dezert hezky ztuhne, vydělám ho, počkám 15 minut a rozkrájím. Dezert musí být v ledničce nebo v mrazáku.

Tip: Výhoda těchto dezertů je, že je můžete mít v mrazáku klidně měsíc a když přijde nečekaná návštěva máte vyhráno. Dezerty jsou za půl hodinky ready to eat.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.