Pistáciové raw řezy
24. září 2019 Žádný komentář
Jak už jste si asi všimli, nějaký pátek se věnuji raw dezertům. Často mi píšete o recept, tak jsem pro vás připravila speciální raw dezertík, který jsem pojmenovala „Pistácio“. Moc fandím těmto zdravým dezertům, které jsou slazeny datlemi, nebo agávovým sirupem. Jsou bez mouky, bez laktózy a pečení. Raw přispívá k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. Dávají tělu potřebné enzymy, minerály a vlákninu. Hlavní roli v mém raw dezertu hrají kešu ořechy a pistácie. Těsto je ze strouhaného kokosu, datlí a kešu ořechů. Recept a příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Potřebujete jen dobrý mixér a místo v mrazničce. Jsem si jistá, že si Pistácio naprosto zamilujete a smlsnete si bez výčitek.
Suroviny
Těsto
200g kokosu
40g suchých kešu ořechů
75g datlí
10g agáve sirupu (Billa)
Krém
200g namočených kešu ( Billa)
100g namočených pistácií (Goodie)
180 ml vody
2 PL pistáciového proteinu (Forkys)
1 PL citrónové šťávy
150 ml agáve sirupu
špetka soli
130g kakaového másla
50g kokosového oleje
45g raw kakaa
Postup přípravy:
- Ořechy na krém nechám nabobtnat den předem v misce s vodou – pistácie a kešu. Druhý den je pořádně propláchnu.
- Začnu přípravou těsta – do mixéru vložím kokos, ořechy a rozmixuji na suchou mouku.
- Přidám datle a agáve sirup, rozmixuji do hmoty těsta. Vše musí být pěkně spojené a trošku lepkavé, aby nám hezky drželo těsto.
- Těsto vložím do formy, rovnoměrně rozprostřu, prsty vmáčknu do formy a uhladím polévkovou lžící.
- Pak si připravím krém. Do mixéru vložím ořechy, přidám vodu, pistáciový protein, citronovou šťávu, špetku soli a agáve sirup. Mixuji tak dlouho, dokud nemám krásný jemný krém.
- Přidám kakaové máslo a kokosový olej a zase mixuji.
- Krém rozdělím na dvě půlky a do druhé v mixéru přidám raw kakao a mixuji.
- Na korpus na střídačku vylévám čokoládový krém a pistáciový. Pomocí párátka dělám malé kroužky a mramoruji.
- Vložím do mrazáku minimálně na 2 hodiny. Až nám dezert hezky ztuhne, vydělám ho, počkám 15 minut a rozkrájím. Dezert musí být v ledničce nebo v mrazáku.
Tip: Výhoda těchto dezertů je, že je můžete mít v mrazáku klidně měsíc a když přijde nečekaná návštěva máte vyhráno. Dezerty jsou za půl hodinky ready to eat.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.