Mrkvovo-řepové placky

Každé ráno zahájím svůj rituál zdravým fresh juicem. Červená řepa, mrkev, zázvor, koriandr a jablko nebo pomeranč je pro mě nejlepší kombinace. Co ale s tím zbytkem? Zvlášť, když připravuji šťávu pro víc lidí, je mi líto všechno vyhodit. Víte jak se to říká: “Kdo šetří má za tři.”. 🙂 Tak jsem jednou takhle vytvořila placky a od té doby jsou moje hitovka. Určitě vyzkoušejte tenhle mrkvovo-řepný zázrak.

Suroviny:

  • 4 větší mrkve
  • 2 červené řepy
  • 120 g mletých ovesných vloček
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžíce čerstvého koriandru nebo petržele
  • 80 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy:

  1. Mrkev a červenou řepu používám z odšťavněných zbytků z ranního džusu.
  2. Ovesné vločky rozmixuji na mouku, přidám prolisovaný česnek a na hrubo nastrouhaný sýr.
  3. Vše promíchám dohromady a okořením.
  4. Předehřeju troubu na 180 stupňů a na pečící papír udělám placičky a trošku pokapu olivovým olejem. Peču asi dvacet minut a podávám s vařeným bramborem.
Sdílet článek:

2 komentáře

Napsat komentář
  1. Krásný den. Děkuji za tip. Udělala jsem ráno štávu a chystám se na ty skvělé placky. Určitě to budu pravidelně připravovat, miluji zdravé jídlo. Přeji Vám hodně energie a díky za Váš krásný blog. Držím palce!!

  2. Placky už dělám podruhé. Jsou výborné. Je mi ted prostě líto vyhodit ty zbytky z džusu. krásný den

Napsat komentář: Stella (Zrušit odpověď)

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.