Luštěninová polévka s červenou řepou

Polévka z červené řepy nemusí být pouze krémová nebo boršč. K červené řepě se dokonale hodí luštěniny a skvělou kombinaci určitě vyzkoušejte v této polévce. Proč jíst červenou řepu jsem už psala, ale znovu bych vám ji doporučila… Po vánočním přejídání bude pro vaše tělo skvělým antioxidantem a je ideální na start detoxu. Určitě vyzkoušejte recept je jednoduchý a polévka vám bude určitě chutnat.

Suroviny:

  • 2 červené řepy
  • 3 mrkve
  • 2 řapíky celeru
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ½ polévkové směsi luštěnin značky Countrylife
  • ¼ hrnku cizrny
  • ½ rajčatové pasírované konzervy
  • olivový olej, provensálské koření
  • sůl, pepř, kurkuma

Postup přípravy:

  1. Nejdřív jsem si nastrouhala mrkev na hrubo, nakrájela cibuli a česnek na drobno, řapíkatý celer na tenké plátky a červenou řepu na kostičky.
  2. Na olivovém oleji osmahla zeleninu, než pustila trochu šťávy a červená řepa barvy. Potom jsem přidala oprané luštěniny, cizrnu a polovinu rajčatové konzervy a společně chvíli restovala.
  3. Zalila litrem vody a vařila cca hodinu, dokud řepa nebyla krásně měkká. Pokud je polévka příliš hustá, přidám vodu.
  4. Na závěr jsem přidala provensálské koření, sůl, pepř a kurkumu. Polévka je sytá, takže to byla parádní večeře.
Sdílet článek:

3 komentáře

Napsat komentář
  1. Dnes se na ni chystám a moc se těším. Díky moc.

  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

Napsat komentář: Food Therapy by Denisa (Zrušit odpověď)

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.