Luštěninová polévka s červenou řepou
17. ledna 2017 Komentáře
Polévka z červené řepy nemusí být pouze krémová nebo boršč. K červené řepě se dokonale hodí luštěniny a skvělou kombinaci určitě vyzkoušejte v této polévce. Proč jíst červenou řepu jsem už psala, ale znovu bych vám ji doporučila… Po vánočním přejídání bude pro vaše tělo skvělým antioxidantem a je ideální na start detoxu. Určitě vyzkoušejte recept je jednoduchý a polévka vám bude určitě chutnat.
Suroviny:
- 2 červené řepy
- 3 mrkve
- 2 řapíky celeru
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- ½ polévkové směsi luštěnin značky Countrylife
- ¼ hrnku cizrny
- ½ rajčatové pasírované konzervy
- olivový olej, provensálské koření
- sůl, pepř, kurkuma
Postup přípravy:
- Nejdřív jsem si nastrouhala mrkev na hrubo, nakrájela cibuli a česnek na drobno, řapíkatý celer na tenké plátky a červenou řepu na kostičky.
- Na olivovém oleji osmahla zeleninu, než pustila trochu šťávy a červená řepa barvy. Potom jsem přidala oprané luštěniny, cizrnu a polovinu rajčatové konzervy a společně chvíli restovala.
- Zalila litrem vody a vařila cca hodinu, dokud řepa nebyla krásně měkká. Pokud je polévka příliš hustá, přidám vodu.
- Na závěr jsem přidala provensálské koření, sůl, pepř a kurkumu. Polévka je sytá, takže to byla parádní večeře.
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.
3 komentáře
Napsat komentářTereza Kišgeci
26. ledna 2017 v 10:42
Dnes se na ni chystám a moc se těším. Díky moc.
Unknown
29. ledna 2017 v 10:34
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Food Therapy by Denisa
29. ledna 2017 v 22:22
super, doporučuji!!!