Květákové placičky s hummusem
Pro milovníky zdravé vege kuchyně, mám připravený další recept. Máte rádi květák a hummus? Jestli ano, tak věřím, že si tento recept zamilujete. Květákové placky s hummusem chutnají fakt skvěle. Květák je lepší volba než bramborák, košťálová zelenina podporuje imunitu a vylučuje z těla škodlivé látky a cizrnový hummus je zdrojem bílkovin. Vyzkoušejte a napište, jak vám chutnalo.
Suroviny
200g nasekaného květáku (Billa)
3 lžíce špaldové mouky
2 vejce
100g nastrouhaného sýru Emmentaler (Billa)
Pár lístků čerstvé bazalky
1 ČL kurkumy
1 ČL římského kmínu
Pepř, sůl
Olej na smažení
Postup přípravy:
- Květák očistíme a lehce spaříme ve vroucí vodě, necháme vychladnout a posolíme.
- Vložíme ho do mixéru a rozmixujeme na jemno, dáme ho do misky, přidáme vejce, koření, špaldovou mouku, nastrouhaný sýr emmentaler, sůl, pepř a pořádně zamícháme.
- Smažíme na rozpálené pánvi do zlatova z každé strany.
- Na závěr posypeme bazalkou a potřeme humusem.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.