Krémová ovesná kaše

Miluji sladkosti a hlavně sladké snídaně, to už jste si ale asi všimli:) Dopoledne je chvíle, kdy do sebe hromadím zdravý cukr na celý den. Většinou fresh juice, chia puding nebo nějakou kaši. Oblíbila jsem si jáhlovou s ovocem a nebo krémovou ovesnou, kterou mám z kuchařky Lahodně s Ellou. Tyhle snídaně jsou skvělé a naplní vás energií, když vás čeká náročný den. Tak vyzkoušejte tu moji upravenou verzi a hlavně zase napište, jestli vám chutnala.

Postup přípravy:

Suroviny pro 2 osoby

  • 1/2 hrnku ovesných vloček cca (40 g)
  • 1 sklenice kokosového mléka
  • 1 našťouchaný banán
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce mandlového másla
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 1 hrst ořechů a rozinek
  • ovoce dle chuti
  1. Do rendlíku naleju sklenici kokosového mléka a půl sklenice vody. Přisypu půl hrnku ovesných vloček a dám vařit.
  2. Směs asi po osmi minutách vstřebá všechnu tekutinu, pak přidám kokosový olej, mandlové máslo a vařím ještě chvíli, dokud se v kaši nerozpustí.
  3. Banán rozmačkám vidličkou a přimíchám do kaše. Uvařenou kaši naleju do misky, posypu semínky, ořechy a rozinkami a přidám čerstvé ovoce.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.