Jednohubky s avokádem a ricottou

Tyto jednohubky chutnají opravdu fantasticky. Můžou sloužit jako super předkrm na uvítanou pro návštěvu a nebo dobrá svačinka. Já je naservírovala hostům jako předkrm a musím říct, že se po nich rychle zaprášilo. Snadná zdravá pochoutka, kterou si zamilujete.

Suroviny:

  • skleničku sušených rajčat
  • 300g sýru ricotta
  • citronovou šťávu vymačkanou z ½ citronu
  • 1 konzervu tuňáka
  • 1 lžičku sušené nebo hrst čerstvé bazalky
  • balíček fitness chleba
  • olivy na ozdobu

Postup:

  1. Připravím si dvě misky a od oka do nich rozdělím ricottu
  2. Avokádo rozmačkám vidličkou a přidám sůl pepř a citronovou šťávu dle chuti a řádně promíchám
  3. Do misky s ricottou přidám tuňáka, rozmíchám a taky dochutím solí a pepřem, já přidala i pár kapek citronu.
  4. Do třetí misky s ricottou přidám sůl, pepř a bazalku.
  5. Vykrajovátkem dle oblíbeného tvaru vykrojím čtverečky nebo kolečka chleba
  6. Teď už jen vrstvím na sebe chleby s tuňákovou pomazánkou, na další chlebík první vrstvu avokádové pomazánky a další vrstvu bylinkové ricotty.
  7. Na ozdobu vrchní vrstvy jsem přidala sušená rajčata a olivy

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.