Jáhlová kaše

Jáhlová kaše – mlsání bez výčitek

Vím, že jsem vám minule na instagramu udělala chutě se svými saláty a slíbila recepty. Nebojte budou příští týden slibuji, ale nejdřív jsem pro vás nachystala skvělý recept na snídani, svačinu, nebo zdravé mlsání, které vás zasytí na dlouhou dobu a budete mlsat bez výčitek.

Hned v úvodu bych chtěla upozornit na to, že jáhly jsou skvělou obilovinou,  pro lidi trpící celiakií, protože neobsahují lepek. Opravdu je to velmi chutná a na živiny bohatá obilovina, kterou bych doporučila zařadit do jídelníčku nejen celiakům, ale hlavně malým dětem. Uvařená kaše s karobem a ghí máslem, bude pro vaše děti lepší verze než klasická krupicová kaše.

Věděli jste, že jáhly mají vyvážený poměr bílkovin, tuků a sacharidů a hlavně pomáhají spalovat tuk? Proto jsem nazvala tuto kaši jako „mlsání bez výčitek“. Tak mrkněte na recept, vyzkoušejte a napište, jak vám chutnala.

Suroviny

  • 100 g jáhel
  • 100g mletých vlašských ořechů
  • hrst sušených švestek
  • 1 lžíce medu
  • ovoce na ozdobu

 

Postup přípravy:

  1. Před vařením jáhel je spaříme horkou vodou a dokonale propláchneme studenou vodou.
  2. Jáhly povaříme asi 15 minut ve vodě nebo v kokosovém, či mandlovém mléce.
  3. Až jsou jáhly uvařené a v hrnci není žádná voda či mléko, přidám med, ořechy a nakrájené švestky na jemno.
  4. Ozdobím čerstvým ovocem. Kaše chutná dobře nejen teplá, ale i jako dezert za studena.

 

 

 

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.