Jáhlová kaše
Jáhlová kaše – mlsání bez výčitek
Vím, že jsem vám minule na instagramu udělala chutě se svými saláty a slíbila recepty. Nebojte budou příští týden slibuji, ale nejdřív jsem pro vás nachystala skvělý recept na snídani, svačinu, nebo zdravé mlsání, které vás zasytí na dlouhou dobu a budete mlsat bez výčitek.
Hned v úvodu bych chtěla upozornit na to, že jáhly jsou skvělou obilovinou, pro lidi trpící celiakií, protože neobsahují lepek. Opravdu je to velmi chutná a na živiny bohatá obilovina, kterou bych doporučila zařadit do jídelníčku nejen celiakům, ale hlavně malým dětem. Uvařená kaše s karobem a ghí máslem, bude pro vaše děti lepší verze než klasická krupicová kaše.
Věděli jste, že jáhly mají vyvážený poměr bílkovin, tuků a sacharidů a hlavně pomáhají spalovat tuk? Proto jsem nazvala tuto kaši jako „mlsání bez výčitek“. Tak mrkněte na recept, vyzkoušejte a napište, jak vám chutnala.
Suroviny
- 100 g jáhel
- 100g mletých vlašských ořechů
- hrst sušených švestek
- 1 lžíce medu
- ovoce na ozdobu
Postup přípravy:
- Před vařením jáhel je spaříme horkou vodou a dokonale propláchneme studenou vodou.
- Jáhly povaříme asi 15 minut ve vodě nebo v kokosovém, či mandlovém mléce.
- Až jsou jáhly uvařené a v hrnci není žádná voda či mléko, přidám med, ořechy a nakrájené švestky na jemno.
- Ozdobím čerstvým ovocem. Kaše chutná dobře nejen teplá, ale i jako dezert za studena.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.