Jablečný raw štrůdl

Často mi píšete o recepty na naše raw dezerty a tak jsem pro fanoušky těchto zdravých dobrot připravila další super rychlý recept na jablečný raw štrůdl. Už jste ho někdy vyzkoušeli? Je to velká rychlovka a za 30 minut může být na stole i s kávičkou. V mé knížce – kuchařce: „Jak to celé přežít a nezbláznit se, najdete recept na makový raw závin. Tak vyzkoušejte i klasický jablečný štrůdl. Za mě je to velká dobrota, která velmi rychle zmizí z talíře.

Suroviny

  • 2 hrnky zlatého lnu
  • 1 hrnek mletého kokosu
  • špetka soli
  • 2 větší jablka (Billa Česká farma)
  • ½ hrnku chia semínek
  • 1 lžíce agáve sirupu (Billa Bio)
  • rozinky, skořice
  • pečící papír

Postup přípravy:

  1. Nejdřív si připravím suroviny na těsto – rozmixuji dva hrnky zlatého lnu a jeden hrnek mletého kokosu na jemnou mouku. Čím mastnější kokos – tím lepší chuť i vláčnost těsta. Lehce osolím a promíchám ve velké misce.
  2. Zaliji cca 1 hrnkem vody – podle potřeby i více, rukama vypracuji těsto které lepí, ale drží konzistenci a zpracujeme do koule.
  3. Nastrouhám dvě větší jablka a v míse je smíchám s chia semínky. Jako sladidlo jsem použila agáve sirup, ale můžete i med nebo datle. Chia semínka používáme aby pohltila veškerou vodu a závin se nerozpadl.
  4. Na pečící papír vypracuji rukama plát, vložím na něj připravená jablka, přidám skořici, rozinky.
  5. Štrůdl v podstatě za pomoci papíru zarolujeme (přehneme kraj vždy do jedné třetiny, a celý pak přehneme na polovinu). Necháme chvíli odpočinout v lednici.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.