DezertyDezerty / SnídaněRecepty
Jablečný raw štrůdl
17. února 2020 Žádný komentář
Často mi píšete o recepty na naše raw dezerty a tak jsem pro fanoušky těchto zdravých dobrot připravila další super rychlý recept na jablečný raw štrůdl. Už jste ho někdy vyzkoušeli? Je to velká rychlovka a za 30 minut může být na stole i s kávičkou. V mé knížce – kuchařce: „Jak to celé přežít a nezbláznit se, najdete recept na makový raw závin. Tak vyzkoušejte i klasický jablečný štrůdl. Za mě je to velká dobrota, která velmi rychle zmizí z talíře.
Suroviny
- 2 hrnky zlatého lnu
- 1 hrnek mletého kokosu
- špetka soli
- 2 větší jablka (Billa Česká farma)
- ½ hrnku chia semínek
- 1 lžíce agáve sirupu (Billa Bio)
- rozinky, skořice
- pečící papír
Postup přípravy:
- Nejdřív si připravím suroviny na těsto – rozmixuji dva hrnky zlatého lnu a jeden hrnek mletého kokosu na jemnou mouku. Čím mastnější kokos – tím lepší chuť i vláčnost těsta. Lehce osolím a promíchám ve velké misce.
- Zaliji cca 1 hrnkem vody – podle potřeby i více, rukama vypracuji těsto které lepí, ale drží konzistenci a zpracujeme do koule.
- Nastrouhám dvě větší jablka a v míse je smíchám s chia semínky. Jako sladidlo jsem použila agáve sirup, ale můžete i med nebo datle. Chia semínka používáme aby pohltila veškerou vodu a závin se nerozpadl.
- Na pečící papír vypracuji rukama plát, vložím na něj připravená jablka, přidám skořici, rozinky.
- Štrůdl v podstatě za pomoci papíru zarolujeme (přehneme kraj vždy do jedné třetiny, a celý pak přehneme na polovinu). Necháme chvíli odpočinout v lednici.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.