Cuketový chleba
To, že někdy budu péct doma vlastní chleba, bych do sebe před pár roky vůbec neřekla. Ale jak víte vaření mě baví a hlavně, když chcete pro své tělo to nejlepší a nejzdravější, je lepší si to připravit doma, protože 100% víte, co jíte. Ano úroda cukety je obvykle hojná a i já jsem dostala několik cuket do sbírky. Tentokrát jsem vyzkoušela upéct domácí chleba a byl naprosto famózní. Přidala jsem do něho hodně semínek – slunečnicové, dýňové a chia. A místo klasické mouky jsem zvolila pohankovou mouku. Recept je velmi jednoduchý a příprava neskutečně rychlá. Tak doufám, že vyzkoušíte se mnou a napíšete, jak vám chutnalo. A nebojte na příběhy nezapomínám, neříkám, že bude ve středu, ale do konce týdne určitě. Hezký den všem!
Suroviny
- 200g cukety
- 150g pohankové mouky
- 2 vejce
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce dýňového semínka
- 1 lžíce slunečnicového semínka
- 1 lžíce chia semínka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- sůl, provensálské bylinky
Postup přípravy:
- Cuketu oškrabu, rozkrojím na půlky a lžičkou vydlabu semínka, potom nastrouhám na hrubším struhadle.
- Do nastrouhané cukety přidám uvedené ingredience a řádně promíchám, pokud je těsto husté přidám trošku vody, ale nezapomeňte, že cuketa obsahuje hodně vody.
- Formu na chlebík si vymažu olivovým olejem, vložím pečící papír a těsto vliji do formy a dám péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů a peču 30-40 minut.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.