Cuketový chleba

To, že někdy budu péct doma vlastní chleba, bych do sebe před pár roky vůbec neřekla. Ale jak víte vaření mě baví a hlavně, když chcete pro své tělo to nejlepší a nejzdravější, je lepší si to připravit doma, protože 100% víte, co jíte. Ano úroda cukety je obvykle hojná a i já jsem dostala několik cuket do sbírky. Tentokrát jsem vyzkoušela upéct domácí chleba a byl naprosto famózní. Přidala jsem do něho hodně semínek – slunečnicové, dýňové a chia. A místo klasické mouky jsem zvolila pohankovou mouku.  Recept je velmi jednoduchý a příprava neskutečně rychlá. Tak doufám, že vyzkoušíte se mnou a napíšete, jak vám chutnalo. A nebojte na příběhy nezapomínám, neříkám, že bude ve středu, ale do konce týdne určitě. Hezký den všem!

Suroviny

  • 200g cukety
  • 150g pohankové mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce dýňového semínka
  • 1 lžíce slunečnicového semínka
  • 1 lžíce chia semínka
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • sůl, provensálské bylinky

Postup přípravy:

  1. Cuketu oškrabu, rozkrojím na půlky a lžičkou vydlabu semínka, potom nastrouhám na hrubším struhadle.
  2. Do nastrouhané cukety přidám uvedené ingredience a řádně promíchám, pokud je těsto husté přidám trošku vody, ale nezapomeňte, že cuketa obsahuje hodně vody.
  3. Formu na chlebík si vymažu olivovým olejem, vložím pečící papír a těsto vliji do formy a dám péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů a peču 30-40 minut.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.