Čokoládové RAW mouseé

Tento dezert jsem poprvé vyzkoušela ve Francií, ale jako pravý francouzský recept, takže se spoustou cukru, vejci a rozteklou pravou čokoládou, zkrátka cukrová bomba. Vynikající, ale bohužel ne pro mě. Tak jsem si našla náhradu, jak uspokojit své chuťové buňky. Tato dobrota byla jedním z prvních raw dezertů, které jsem vyzkoušela a zamilovala se do něj tak, že ho připravuji na všechny způsoby.

Nejčastěji krém dávám jako náplň do raw caku ZDE, nebo namixuji večer v mixéru, zředím s troškou

(cca 1dcl ) mandlového mléka a smíchám s chia semínky. Na ráno mám potom skvělý čokoládový puding k snídani. Dá se vmíchat do čehokoliv, ovesné kaše, pohankové kaše nebo jáhlové kaše. Minule jsem ho vylepšila o plátky čerstvého kokosu a byl závěrečnou tečkou mého večerního menu.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 avokádo
  • 2 banány
  • 2 lžíce kakaa nebo karobu
  • 2 lžíce datlového nebo agáve sirupu
  • čerstvá kokosová dužina, nebo strouhaný kokos

Postup:

  1. Avokádo, banány, kakao, sirup a kokosovou dužinu vložím do mixéru a rozmixuji.
  2. Vložím rovnoměrně do misek.
  3. Ozdobím ovocem – jahody, borůvky posypu kokosem.
  4. Nechám hodinku odležet v lednici a podávám.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.