Broskvový raw koláč s drobenkou

Tento recept je z mé nové knížky:” Raw veganské nepečení”, kterou jsem dostala jako dárek od své kamarádky Adrianky. Tímto ji také moc děkuji: “Adrianko knížka je krásná a recepty jsou úžasné a hlavně super jednoduché, budu zásobovat svůj blog dezerty, slibuju”. Na zahradě máme velkou zásobu broskví a určitě je nás víc. Tak jsem pro vás připravila broskvový koláč s drobenkou.

Ve skutečnosti nejde o klasický drobenkový koláč, protože jsme se zbavili ingrediencí jako jsou mléčné výrobky, bílá mouka a rafinovaný cukr. Je dobré ho sníst v den přípravy, protože jeho náplň se skládá pouze z nakrájených čerstvě natrhaných broskví. Bude se vám skvěle hodit třeba na zahradní párty, uvidíte.

Suroviny na korpus:

  • 1 ½ hrnku mandlí
  • 1 ½ hrnku vypeckovaných datlí – odmočím hodinu před přípravou ve vodě
  • lžíce mleté skořice
  • lžíce mletého muškátového oříšku

Suroviny na náplň:

  • 4 až 6 zralých broskví

Postup:

  1. V mixéru umixuji mandle s datlemi, skořicí a muškátovým oříškem.
  2. Tuto směs vtlačím do dna formy a nechám dvě hodinky ztuhnout v lednici, zbytek drobivé směsi si nechám na posypání broskví.
  3. Vypeckuji broskve a nakrájím je na kostky nebo na plátky, naskládám je na korpus koláče a posypu zbylou drobenkou.
  4. Nakrájím koláč na jednotlivé kousky a podávám.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.