Zapečené brambory se smetanou a parmazánovou krustou

Už jste si pochutnali na nových, čerstvých bramborách? Já už ano. Přiznávám nebyl to úplně zdraví recept, ale jednou za čas člověk může trošku zhřešit. Vyzkoušejte zapečené brambory s parmazánovou krustou, jako přílohu nebo jako hlavní chod, to už nechám na vás, určitě vám bude moc chutnat.

Suroviny

400g Brambor ( Billa – Česká farma)

150 ml smetany (Billa)

100g Parmezánu Grana Padano

1 menší červenou cibuli

2 stroužky česneku

Špetka muškátového oříšku

Sůl, pepř

rozmarýn

Olivový olej na vymazání pečící  formy

Postup přípravy:

  1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vymažeme misku na pečení olivovým olejem.
  2. Očištěné brambory nakrájíme na tenká kolečka a vyskládáme na vymazaný pekáč.
  3. Do menší misky dáme smetanu, nakrájenou cibuli, utřený česnek, rozmarýn, sůl pepř, muškátový oříšek, vše promícháme a vylijeme do misky s bramborami.
  4. Bohatě posypeme parmezánem a pečeme 45 minut, dokud nemají brambory pěknou zlatou krustu.

Sdílet článek:

2 komentáře

Napsat komentář
  1. Dobrý den, je možné použít brambory a smetanu jiné značky než Billa? Děkuji.

    1. Dobrý den, určitě. Pro Billu pracuji jako foodblogerka, ale samozřejmě je možné vařit z vašich oblíbených surovin. Hezký den. Denisa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.