Zapečené brambory se smetanou a parmazánovou krustou
Už jste si pochutnali na nových, čerstvých bramborách? Já už ano. Přiznávám nebyl to úplně zdraví recept, ale jednou za čas člověk může trošku zhřešit. Vyzkoušejte zapečené brambory s parmazánovou krustou, jako přílohu nebo jako hlavní chod, to už nechám na vás, určitě vám bude moc chutnat.
Suroviny
400g Brambor ( Billa – Česká farma)
150 ml smetany (Billa)
100g Parmezánu Grana Padano
1 menší červenou cibuli
2 stroužky česneku
Špetka muškátového oříšku
Sůl, pepř
rozmarýn
Olivový olej na vymazání pečící formy
Postup přípravy:
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vymažeme misku na pečení olivovým olejem.
- Očištěné brambory nakrájíme na tenká kolečka a vyskládáme na vymazaný pekáč.
- Do menší misky dáme smetanu, nakrájenou cibuli, utřený česnek, rozmarýn, sůl pepř, muškátový oříšek, vše promícháme a vylijeme do misky s bramborami.
- Bohatě posypeme parmezánem a pečeme 45 minut, dokud nemají brambory pěknou zlatou krustu.
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.
2 komentáře
Napsat komentářVařilka
03. září 2020 v 16:22
Dobrý den, je možné použít brambory a smetanu jiné značky než Billa? Děkuji.
Denisa
07. září 2020 v 09:06
Dobrý den, určitě. Pro Billu pracuji jako foodblogerka, ale samozřejmě je možné vařit z vašich oblíbených surovin. Hezký den. Denisa