Salát z divoké rýže
05. dubna 2020 Žádný komentář
Tak už to vypadá, že je tady opravu jaro. Miluji tohle roční období, jak je plné svěžích barev a slunce. Snad už si ho brzy budeme moci užívat naplno. Nicméně jsem pro vás připravila takový skvělý, barevný, jarní salát, který je plný zdravé zeleniny, která posílí naši imunitu v tomto nelehkém období. Recept je samozřejmě rychlý, takže pokud nechcete strávit v kuchyni víc jak dvacet minut, tak doporučuji.
Suroviny
- 300 g divoká rýže (Billa)
- 4ks červených rajčat (Billa Bonvia)
- 6ks žlutých cherry rajčat (Billa – Česká farma)
- 100 g kukuřice a zeleného hrášku
- 100 g baby mrkve nakrájené na drobné kostičky
- 100 g cuketa, nakrájené na drobné kostičky
- 100 g červené řepy (vařená)
- ½ granátového jablka
- 4 snítky petržele, koriandru
- pepř, sůl
Zálivka
- 3PL olivového oleje
- 1PL lžíci hrubozrnné hořčice
- šťáva z citronu
- pepř, sůl
- 2PL vody
Postup přípravy:
- Nejdřív si uvaříme rýži cca 20minut a necháme ji dojít a vychladnout.
- Připravíme si zeleninu, baby mrkvičky, uvařenou červenou řepu a cuketu nakrájíme na drobné kostičky a lehce ji opečeme na olivovém oleji.
- Rajčata nakrájíme na tenké plátky, kukuřici a hrášek jsem přidala z konzervy, vyloupeme granátové jablko, koriandr a petržel nasekáme na jemno a vše přidáme do velké misky, včetně opečené zeleniny a vychladlé rýže.
- Zálivku si připravíme tak, že všechny suroviny na ni pořádně spojíme v misce.
- Přileje do misky se zeleninou a rýží, pěkně promícháme a podáváme.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.