Salát z divoké rýže

Tak už to vypadá, že je tady opravu jaro. Miluji tohle roční období, jak je plné svěžích barev a slunce. Snad už si ho brzy budeme moci užívat naplno. Nicméně jsem pro vás připravila takový skvělý, barevný, jarní salát, který je plný zdravé zeleniny, která posílí naši imunitu v tomto nelehkém období. Recept je samozřejmě rychlý, takže pokud nechcete strávit v kuchyni víc jak dvacet minut, tak doporučuji.

Suroviny

  • 300 g divoká rýže (Billa)
  • 4ks červených rajčat (Billa Bonvia)
  • 6ks žlutých cherry rajčat (Billa – Česká farma)
  • 100 g kukuřice a zeleného hrášku
  • 100 g baby mrkve nakrájené na drobné kostičky
  • 100 g cuketa, nakrájené na drobné kostičky
  • 100 g červené řepy (vařená)
  • ½ granátového jablka
  • 4 snítky petržele, koriandru
  • pepř, sůl

Zálivka

  • 3PL olivového oleje
  • 1PL lžíci hrubozrnné hořčice
  • šťáva z citronu
  • pepř, sůl
  • 2PL vody

Postup přípravy:

  1. Nejdřív si uvaříme rýži cca 20minut a necháme ji dojít a vychladnout.
  2. Připravíme si zeleninu, baby mrkvičky, uvařenou červenou řepu a cuketu nakrájíme na drobné kostičky a lehce ji opečeme na olivovém oleji.
  3. Rajčata nakrájíme na tenké plátky, kukuřici a hrášek jsem přidala z konzervy, vyloupeme granátové jablko, koriandr a petržel nasekáme na jemno a vše přidáme do velké misky, včetně opečené zeleniny a vychladlé rýže.
  4. Zálivku si připravíme tak, že všechny suroviny na ni pořádně spojíme v misce.
  5. Přileje do misky se zeleninou a rýží, pěkně promícháme a podáváme.

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.