Rizoto s medvědím česnekem
18. dubna 2017 Žádný komentář
Už jste vyrazili na procházku za medvědím česnekem? Jestli ne, určitě pro něj zajděte alespoň na trh, protože pokrmy z něj opravdu stojí za to ochutnat. O tom, PROČ jíst tenhle jarní poklad jsem psala už minule. Tentokrát jsem pro vás připravila rizoto a je naprosto perfektní. Pěkně po italsku krémové a přitom v něm není žádná smetana – jen trošku sýru, ale bez něj by to nebylo ono. Jsem si jistá, že si tohle jídlo zamilujete. Tak šup do kuchyně a pište, jak jste si pochutnali.
Postup přípravy:
Suroviny
- 250 g rýže arborio
- 50 ml suchého bílé vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 červenou cibuli
- 25 g ghí másla
- 1 svazek medvědího česneku
- 20 g parmazánu
- pár snítek šafránu
- sůl, pepř
- Cibuli na jemno nakrájím a zpěním na ghí másle. Přidám rýži, krátce orestuji a vhodím pár snítek šafránu, zaleju vínem a nechám jej odpařit.
- Postupně ještě přidávám vývar a na mírném plameni nechám vždy odpařit. Italské rizoto chce trochu času a postávání u sporáku, ale určitě se to vyplatí.
- Asi po dvaceti minutách postupného přilévání a odpařování vývaru je rýže hotová, vždycky vyzkouším, jestli je správně al dente.
- Medvědí česnek na jemno nasekám, přidám společně s nastrouhaným parmazánem a promíchám dvě minuty na mírném plameni. Pokud jste si podle mého minulého receptu připravili pesto, určitě jej můžete na závěr přidat místo čerstvých listů.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.