Raw kaše s kešu a ovocem

Nápaditých a nevšedních snídaní není, podle mě, nikdy dost. Připravila jsem pro vás tentokrát skvělou raw kaši. Recept je zase velmi jednoduchý, večer namočím ořechy a semínka do vody, ráno jen všechno doladím a je hotovo. Já přidala šťavnaté a vyzrálé mango, takže jsem kaši ani ničím nedoslazovla. Můžete ale přidat třeba datlový sirup. Určitě kaši vyzkoušejte, jsem vážně zvědavá, jak vám bude chutnat. Semínka navíc tělo skvěle nakopnou. Proč je dobré zařadit je do jídelníčku jsem už psala dříve. A co kešu oříšky? Čtěte dál a určitě napište, jak vám raw kaše chutnala.

Proč jíst kešu ořechy?

Kešu oříšky, které jsou ve skutečnosti semena, ničí bakterie, ochraňují srdce, působí proti tvorbě žlučníkových kamenů, snižují riziko přibývání na váze a zlepšují náladu. Jsou výborným zdrojem mědi, fosforu, hořčíku, manganu a zinku.

Možná vás překvapí, že mají nižší obsah tuku než většina jiných ořechů. Přibližně 82% z jejich tuku jsou nenasycené mastné kyseliny, plus asi 66% z těchto nenasycených mastných kyselin jsou mononenasycené tuky zdravé pro srdce.

Postup přípravy:

Suroviny

  • 150 g kešu ořechů
  • 50 g lněného semínka
  • 50 g konopného semínka
  • 1 velké dozrálé mango
  • 1 dcl vody nebo mandlového mléka
  • datlový sirup nebo med na doslazení
  1. Večer namočím kešu a semínka do misky s vodou.
  2. Ráno ořechy a semínka propláchnu a sliji. Mango oloupu a rozdělím na poloviny. První půlku vložím do mixéru druhou půlku nakrájím na jemné kostičky.
  3. Do mixéru přidám i semínka a kešu, zaliji vodou nebo mandlovým mlékem, přidám případně datlový sirup a rozmixuji, až je ze směsi jemná kaše. Pokud je kaše stále hrubší přidám vodu nebo mléko.
  4. Ozdobím mangem, oříšky a podávám.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.