Polévka z medvědího česneku

Ještě pro tentokrát budu pokračovat s medvědím česnekem, protože jsem si ho opravdu moc oblíbila a neskutečně mi chutná. Tentokrát to bude výtečná, krémovvá polévka, skoro bych řekla trošku sváteční. Pokud ji doma připravíte pro svoji drahou polovičku nebo přátele bude slavit velký úspěch, stejně jako jsem to měla já. A místo smetany jsem poprvé vyzkoušela Alpro cuisine rice, který udělal polévku úžasně krémovou, takže pro alergiky na mléčné výrobky vřele doporučuji! Pojďme na recept a znovu si zopakovat Proč je dobré zařadit medvědí česnek do své kuchyně.

Suroviny

  • 300 g medvědího česneku
  • ½ Alpro Cuisine rice
  • 600 ml zeleninového vývaru (bio bujón)
  • 60 g brambor
  • 2 šalotky
  • 1,5 dcl bílého suchého vína
  • 2 vejce
  • máslo ghí, sůl a pepř

Postup přípravy:

  1. Šalotku nakrájím na jemno, medvědí česnek řádně omyji a nakrájím na tenké proužky, brambory na drobno a připravím si zeleninový vývar. Pokud to nejde jinak, použiji z bio bujónu.
  2. Šalotku osmahnu na ghí másle, přidám na kostičky nakrájené brambory, podliji bílým vínem a nechám přejít varem.
  3. Potom přidám vývar, Alpro rýžový krém, medvědí česnek a vařím do změknutí brambor. Zároveň dám vařit vajíčka.
  4. Polévku na závěr rozmixuji mixérem, dokořením solí a pepřem a podávám s vajíčkem.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.