Polévka minestrone
10. prosince 2016 Žádný komentář
V zimě bych se polévek ujedla, tak je vařím stále dokola. Nejen pro zahřátí, ale mám je ráda jako lehkou večeři. Dají se jednoduše ohřát a druhý den navíc bývají ještě lepší. Nejradši mám hutné polévky plné zeleniny a luštěnin. Tato italská minestrone je velmi jednoduchá a určitě vám bude chutnat a zasytí vás. Nebojte se vytvořit i svoji vlastní verzi. Zeleninu můžete použít úplně podle fantazie. V Itálii taky narazíte na nepřeberné množství variant. Vyzkoušejte a napište, jak se vám povedla.
Suroviny:
- 2 mrkve
- 1 cuketa
- 3 řapíky celeru
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 konzerva rajčat pasírovaných
- ½ polévkově směsi luštěnin značky Countrylife
- ½ balení rýžových řezanců značky Countrylife
- olivový olej
- provensálské koření, sůl, pepř
- parmazánové hobliny
Postup přípravy
- V hrnci na rozpáleném oleji orestuji na jemno pokrájenou cibulku a česnek. Poté přidám na kostičky pokrájenou zeleninu (celer, cuketu, mrkev,) a chvíli restuji.
- Přidám provensálské koření, polovinu sáčku polévkové směsi a pasírovaná rajčata. Plechovku od rajčat dvakrát naplním vodou, přileju do hrnce a nechám přejít varem, aby zelenina krásně změkla.
- Do druhého hrnce nasypu těstoviny a vařím cca 5 min, aby byly těstoviny uvařené na skus.
- Uvařené těstoviny přidám do polévky, dosolím a opepřím. Případně přidám trochu vody, pokud je polévka moc hustá.
- Polévku podávám posypanou parmazánem.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.