Podzimní zeleninový salát se zastřeným vejcem

Suroviny

2 velké mrkve

2 červené cibule

200g mexické dýně (Billa)

50g sušených meruněk (Billa)

200g uvařené cizrny (Billa)

150 g červené řepy

150g celeru

1 červená paprika

4ks žampionů (Billa)

Sůl, pepř,

Hrst máty a rozmarýnu

1 lžíce sušeného badyánu

1 lžíce kurkumy

Olivový olej

Bio vejce (Billa)

150g quinoa

Postup přípravy:

  1. Předehřejeme si troubu na 190 stupňů. Dýni očistíme a nakrájíme na menší měsíčky, stejně tak cibuli. Červenou řepu, mrkev a celer na hranolky, žampiony, sušené meruňky a papriku na menší kousky.
  2. Vymažeme si plech olivovým olejem, vložíme do něj připravenou zeleninu, přidáme koření, sůl a pepř, vše řádně promícháme a dáme péct do trouby na 40 minut.
  3. Mezitím si uvaříme quinoi.
  4. Asi 15 minut před dokončením pečení, přidejte na plech cizrnu a znovu vše promíchejte.
  5. Mezitím si připravíme zastřené vajíčko, které nevaříme dlouho, aby nebylo vysušené, a žloutek ještě krásně tekl.
  6. Upečenou zeleninu smícháme s quinoi, dochutíme solí a pepřem, servírujeme v hlubokém talíři a na závěr před podáváním posypeme mátou a nahoru přidáme zastřené vejce.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.