Podzimní zeleninový salát se zastřeným vejcem
10. listopadu 2020 Žádný komentář
Suroviny
2 velké mrkve
2 červené cibule
200g mexické dýně (Billa)
50g sušených meruněk (Billa)
200g uvařené cizrny (Billa)
150 g červené řepy
150g celeru
1 červená paprika
4ks žampionů (Billa)
Sůl, pepř,
Hrst máty a rozmarýnu
1 lžíce sušeného badyánu
1 lžíce kurkumy
Olivový olej
Bio vejce (Billa)
150g quinoa
Postup přípravy:
- Předehřejeme si troubu na 190 stupňů. Dýni očistíme a nakrájíme na menší měsíčky, stejně tak cibuli. Červenou řepu, mrkev a celer na hranolky, žampiony, sušené meruňky a papriku na menší kousky.
- Vymažeme si plech olivovým olejem, vložíme do něj připravenou zeleninu, přidáme koření, sůl a pepř, vše řádně promícháme a dáme péct do trouby na 40 minut.
- Mezitím si uvaříme quinoi.
- Asi 15 minut před dokončením pečení, přidejte na plech cizrnu a znovu vše promíchejte.
- Mezitím si připravíme zastřené vajíčko, které nevaříme dlouho, aby nebylo vysušené, a žloutek ještě krásně tekl.
- Upečenou zeleninu smícháme s quinoi, dochutíme solí a pepřem, servírujeme v hlubokém talíři a na závěr před podáváním posypeme mátou a nahoru přidáme zastřené vejce.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.