Plněné žampiony
26. května 2018 Žádný komentář
Mám pro vás skvělý tip na rychlou veganskou večeři. Začala nám už sezóna grilování a pro milovníky masa to může být skvělá příloha a nebo jen tak skvělá chuťovka k zeleninovému salátu. Máte rádi žampiony a houby? Jestli ano, tak rozhodně vyzkoušejte tento báječný a jednoduchý recept podle Elly Woodward a nechte si chutnat. Přeji vám krásný víkend.
Suroviny
Suroviny na 2 porce:
500g žampionů
1/2 hrnku sušených rajčat, nebo rajčat v nálevu
hrst čerstvé bazalky
80g piniových oříšků
2 lžíce tahini pasty
šťáva z 1 limetky
sůl a pepř
Postup přípravy:
- Předehřeji si troubu na 190 stupňů.
- Ze žampionů odstraním nožičky a klobouky žampionů poklademe na plech a pečící papír.
- Nakrájím si sušená rajčata a bazalku na jemno a smíchám s piniovými oříšky, tahini pastou, limetkovou šťávou, solí a pepřem.
- Touto směsí naplním kloboučky žampionů, zbytek náplně můžeme dát na plech a taky zapéct.
- Vložím do trouby a peču 15-20 minut, dokud nejsou žampiony krásně měkké.
Můj tip pro nevegany – chcete – li výraznější chuť přidejte do směsi sýr gorgonzola, který je výrazný a vytvoří neskutečnou chuť.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.