Plněné žampiony

Mám pro vás skvělý tip na rychlou veganskou večeři. Začala nám už sezóna grilování a pro milovníky masa to může být skvělá příloha a nebo jen tak skvělá chuťovka k zeleninovému salátu. Máte rádi žampiony a houby? Jestli ano, tak rozhodně vyzkoušejte tento báječný a jednoduchý recept podle Elly Woodward a nechte si chutnat. Přeji vám krásný víkend.

Suroviny

Suroviny na 2 porce:

500g žampionů

1/2 hrnku sušených rajčat, nebo rajčat v nálevu

hrst čerstvé bazalky

80g piniových oříšků

2 lžíce tahini pasty

šťáva z 1 limetky

sůl a pepř

Postup přípravy:

  1. Předehřeji si troubu na 190 stupňů.
  2. Ze žampionů odstraním nožičky a klobouky žampionů poklademe na plech a pečící papír.
  3. Nakrájím si sušená rajčata a bazalku na jemno a smíchám s piniovými oříšky, tahini pastou, limetkovou šťávou, solí a pepřem.
  4. Touto směsí naplním kloboučky žampionů, zbytek náplně můžeme dát na plech a taky zapéct.
  5. Vložím do trouby a peču 15-20 minut, dokud nejsou žampiony krásně měkké.

Můj tip pro nevegany – chcete – li výraznější chuť přidejte do směsi sýr gorgonzola, který je výrazný a vytvoří neskutečnou chuť.

 

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.