Pečená jablka s drobenkou
Suroviny
- 4 velká červená jablka (Česká farma)
- 50g rozinek (Billa)
- 1 lžička mleté skořice
- 75g másla (Billa- bio)
- 100ml jablečného džusu – odšťavněného
- 2 lžíce ovesných vloček (Billa)
- 4 lžíce medu nebo agáve sirupu
- 60g lískových oříšků
- Skyr vanilka (Billa)
Postup přípravy:
1 Předehřejte troubu na 200 stupňů. Jablka v místě stopky lehce
seřízněte a vykrojte z nich jádřinec. Ostrým nožem pak zhruba v polovině
jejich výšky nařízněte slupku. Narovnejte je do pekáčku potaženého pečicím
papírem. Do otvoru po jádřincích nasypte rozinky promíchané se skořicí, navrch
dejte oříšek másla, podlijte jablečným fresh džusem a dejte je na čtvrthodinu
péct.
2 Mezitím
v mixéru promixujte ovesné vločky s medem, oříšky a přidejte dvě lžíce
másla a udělejte drobenku.
3 Po
patnácti minutách pečení jablka zasypte drobenkou, přitlačte ji a pečte další
čtvrthodinu. Podáváme s vanilkovým skyrem, vanilkovou zmrzlinou, nebo bílým
jogutem.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.