Kelp nudle s ajvar omáčkou

 

Po krátké odmlce vás znovu zdravím a doufám, že se na mě nezlobíte. Ano vím, trošku jsem vás zanedbávala, jak s recepty, tak s příběhem. Věřte, že kdybych mohla rozkrájím se na kousky, abych všechno stíhala :-D. Stěhování do nového domu a práce kolem mi nedovolila věnovat se naplno vaření a psaní.

Ale teď už k mému novému receptu. Možná jste viděli, na mém instragramu, že jsem u nás v Brně navštívila novou zdravou výživu  – „Zdraví s chutí“ na náměstí Svobody v obchodním centru Omega.

Upřímně za sebe a svůj zdravý životní styl, byla jsem okouzlená jako „Alenka v říši divu“. Opravdu velký výběr zdravých potravin, vegetariáni i vegani si zde přijdou na své. Nakoupíte tady vše potřebné od snídaní až po večeře – kaše, ořechy, rostlinná mléka, zdravé mlsání, těstoviny, bio omáčky, pro dámy velký výběr bio kosmetiky, eko drogerie a prostředky do domácnosti. Já jsem si vybrala produkty, které jsem vůbec neznala a nikde předtím neviděla. Znáte někdo Kelp nudle? Jestli ne čtěte dál a určitě navštivte nový obchod – zdraví s chutí. Uvidíte, že budete nadšeni jako já, a když půjdete kolem, vždycky se zastavíte

Co to jsou Kelp nudle?

  • Jarní a svěží kombinace vynikajících kelp nudlí. Jsou lehoučké a přitom zasytí.
  • Kelp (kombu) patří mezi mořské řasy, které neobsahují téměř žádné tuky ani kalorie.
  • Jsou chuťově neutrální a bez charakteristického aroma typického pro mořské řasy.
  • Výsledná chuť bude záležet na použité marinádě nebo omáčce.
  • Kelpové nudle se dají jíst úplně syrové. Jsou křupavé, což může být zvláštní na skus, proto se oplachují ve vodě a  následně se dávají na chvíli marinovat nebo nechají odpočinout smíchané s dresinkem – a tím perfektně změknou.

Výhody

  • Bez tuku a bez cholesterolu.
  • Bez lepku a bez alergenů.
  • Málo kalorií a minimum sacharidů.
  • Přírodní, tepelně nezpracovaný produkt.
  • K přímé konzumaci.
  • Neutrální chuť a lehká stravitelnost.

Takže už je vám jasné proč jsem si chtěla vyzkoušet tyto zdravé nudle? K tomu jsem si vybrala speciální omáčku Ajvar z pečených paprik, lilku a chilli. Lehce pikantní omáčka, která dá jídlu skvělou chuť. K omáčce jsem ještě přidala opečenou zeleninu a tempeh, jak víte nepoužívám klasický cukr, takže jsem omáčku trošku dosladila agávovým sirupem a na malé kostičky nakrájela mango. No a výsledek?  Skvělý a hlavně ultra rychlý oběd, který mi hrozně připomínal dovolenou v Thajsku, takže určitě vyzkoušejte a napište, jak vám můj recept chutnal.

Suroviny

Suroviny:

1 balení kelp nudlí

1 sklenice ajvar omáčky

1 tempeh

1 malá červená cibule

1/2 cukety

1 mrkev

1/2 sklenice sušených rajčat

1/2 manga nakrájet na drobné kousky

1 polévková lžíce agáve sirupu

hrst kešu oříšků

pár kapek citronové šťávy, lžíce kokosového oleje

Postup přípravy:

  1. Kelp nudle opláchnu a nechám je chvíli v misce s vodou a přidám pár kapek citronu, aby ještě trošku změkly.
  2. Mrkev očistím a škrabkou ji naškrabu na tenké proužky, cuketu a cibuli očistím a  nakrájím na drobné kousky, stejně tak i sušená rajčata a mango. Tempeh nakrájím na kostky. Kešu oříšky na drobno.
  3. Rozehřeji pánev, přidám kokosový olej a restuji mrkev a cuketu, dokud nejsou lehce opečené, pak přidám sklenici omáčky Ajvar, sušená rajčata, mango, lžičku agáve sirupu a tempeh. Všechno pěkně promíchám a lehce povařím tak pět minut.
  4. Na závěr nudle sliji a smíchám s omáčkou, posypu nakrájenými kešu oříšky a podávám. Tato dobrota chutná skvěle jak za tepla, tak i za studena. Takže pokud jste krabičko nosič jako já, tak vřele doporučuji 😀

 

 

 

 

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.