Gazpacho

V tomto horkém počasí mám vždycky chuť na něco osvěžujícího, ale ne jen na klasický salát. Hledala jsem nějakou inspiraci na internetu, jak nejlépe zpracovat kyblík rajčat ze zahrádky. A narazila jsem na španělské garzapcho. Mňam, málem jsem na něj zapomněla. Většina z vás možná už tuto polévku ochutnala, existuje spousta receptů, tak vyzkoušejte ten můj, já si vážně pochutnala a navíc využila čerstvou zeleninu ze zahrádky. Tak jen do toho, příprava zabere pár minut a máte skvělý letní oběd nebo večeři.

A určitě mi napiště, jak vám chutnalo!

Suroviny na čtyři porce

  • 600 g rajčat
  • 2 šalotky
  • 2 papriky
  • 1 velká okurka
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • pár kapek worcesterské omáčky
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

  1. Rajčata lehce naříznu do kříže a vložím na 1 až 2 minuty do vařící vody. Potom je oloupu a nakrájím na drobno.
  2. Do mixéru vložím rajčata, šalotku, papriky i oloupaný česnek a rozmixuji na hrubší hmotu. Okurku oloupu a společně se zbylými ingrediencemi ji přidám k rozmixované zelenině. Znovu mixuji do hladka. Podle chuti doladím solí, pepřem a datlovým sirupem. Takto připravenou polévku přeliji nejlépe do skleněného džbánu, zakryji a dám do ledničky pořádně vychladit.
  3. Španělé doporučují k polévce rozpečenou bagetu na olivovém oleji, kterou vloží do polévky. Já jsem místo pečiva zvolila raw semínkovo – brokolicové keksy. Nechte si chutnat a napište.
Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.