Dýňovo – jablečná polévka
19. září 2018 Žádný komentář
Taky si užíváte tohle překrásné babí léto? Já neskutečně, ale rosničky hlásí, že teploty už půjdou dolů. Večery už začínají být chladné a podzim už je za dveřmi. K večeru už mám spíš chuť na něco teplého, než zeleninový salát. Včera jsem dostala chuť na dýňovou polévku. Jsem polívkový gurmán a dýňovou prostě miluji v různých variantách. Na mém webu najdete různé recepty na dýňové polévky. Jednu s kokosovým mlékem, druhou s chilli. Do třetice jsem vyzkoušela nový recept z kuchařky „Jíme zdravě s Fitrecepty“. Dýňovo – jablečná polévka? Říkala jsem si, co je to za vražednou kombinaci? Ale řekla jsem si, že ji dám šanci, vyzkouším a uvidím jestli bude chutnat. Trošku jsem si ji upravila, ale překvapivě musím říct, že chutná skvěle. Takže vřele doporučuji vyzkoušet.
Suroviny
250g dýně hokkaido
1 zelené jablko
3 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce sušeného tymiánu
1 lžička kurkumy
1 červená cibule
1 litr zeleného vývaru
sůl, pepř
kokosový krém a petržel na ozdobu
dýňová semínka
Postup přípravy:
- Troubu předehřeji na 180 stupňů.
- Dýni očistím na menší kousky, společně s jablky a obojí rozprostřu na plech vyložený pečícím papírem. Česnek nakrájím na plátky a pokladu taky na plech.
- Vše zakapu olivovým olejem a posypu sušeným tymiánem, plech vložím do předehřáté trouby a peču asi půl hodinky.
- V hrnci osmahnu nadrobno nasekanou červenou cibuli a přidám kurkumu.
- Přidám upečenou dýni, zaliji vývarem a vařím asi 15 minut.
- Polévku nechám vychladnout, rozmixuji tyčovým mixérem a dochutím pepřem a solí.
- Na dochucení jsem přidala lžíci kokosového krému a hrst nakrájené petržele.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.