Domácí granola
Pokud milujete snídaně s granolou jako já, určitě vyzkoušejte tu domácí. Skvěle křupe, provoní celý dům, je fakt dobrá, protože do ní můžete dát suroviny, které máte nejraději, takže bude pro vás ta nejlepší. Základem granoly jsou vločky, kokosový olej a med. Pak už je jen na vás, co si vyčarujete a jaké suroviny přidáte. Připravila jsem ji tak, aby nebyla plná cukru, jako většina těch, co najdete v obchodě. Je hotová za chvíli a uvidíte, že ji sníte ještě dřív, než vám pořádně vychladne 😀
Suroviny
250g špaldových vloček – můžou být i ovesné
40g chia semínek
50g kešu oříšků
50g mandlí
50g pistácií
50g pekanových ořechů – nebo můžete koupit ořechový mix 200g od Goodie.cz
40g kokosových plátků
40g slunečnicových semínek
30g sušených brusinek nebo rozinek
1 lžíce raw kakaa
3 polévkové lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu, nebo agáve sirupu
pečící papír
Postup přípravy:
- Předehřeji si troubu na 170 stupňů, plech vyložím pečícím papírem.
- V míse smícháme nejdřív suché ingredience – vločky, oříšky, semínka a kakao) a pak přidáme kokosový olej a med.
- Všechno řádně promícháme, aby se směs rovnoměrně obalila v medu a oleji.
- Promíchanou směs rozprostřeme na plech a dáme ji do trouby.
- Pečeme asi 20 minut. V polovině pečení ji vařečkou promícháme, aby byla opečená ze všech stran.
- Po upečení ji necháme pořádně vychladnout a potom přemístíme do uzavíratelné nádoby.
Doporučuji ji do snídaňových kaší nebo do jogurtu s čerstvým ovocem a oříškovým máslem.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.