Domácí granola

Pokud milujete snídaně s granolou jako já, určitě vyzkoušejte tu domácí. Skvěle křupe, provoní celý dům, je fakt dobrá, protože do ní  můžete dát suroviny, které máte nejraději, takže bude pro vás ta nejlepší. Základem granoly jsou vločky, kokosový olej a med. Pak už je jen na vás,  co si vyčarujete a jaké suroviny přidáte. Připravila jsem ji tak, aby nebyla plná cukru, jako většina těch, co najdete v obchodě. Je hotová za chvíli a uvidíte, že ji sníte ještě dřív, než vám pořádně vychladne 😀

Suroviny

250g špaldových vloček – můžou být i ovesné

40g chia semínek

50g kešu oříšků

50g mandlí

50g pistácií

50g pekanových ořechů – nebo můžete koupit ořechový mix 200g od Goodie.cz

40g kokosových plátků

40g slunečnicových semínek

30g sušených brusinek nebo rozinek

1 lžíce raw kakaa

3 polévkové lžíce kokosového oleje

3 lžíce medu, nebo agáve sirupu

pečící papír

Postup přípravy:

  1. Předehřeji si troubu na 170 stupňů, plech vyložím pečícím papírem.
  2. V míse smícháme nejdřív suché ingredience – vločky, oříšky, semínka a kakao) a pak přidáme kokosový olej a med.
  3. Všechno řádně promícháme, aby se směs rovnoměrně obalila v medu a oleji.
  4. Promíchanou směs rozprostřeme na plech a dáme ji do trouby.
  5. Pečeme asi 20 minut. V polovině pečení ji vařečkou promícháme, aby byla opečená ze všech stran.
  6. Po upečení ji necháme pořádně vychladnout a potom přemístíme do uzavíratelné nádoby.

Doporučuji ji do snídaňových kaší nebo do jogurtu s čerstvým ovocem a oříškovým máslem.

 

Sdílet článek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

O mně

Ahoj, jmenuji se Denisa…

… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.

Můj příběh

Facebook

Odebírejte články

Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.