Žloutkový pudink
Tak už tu máme prázdniny a před námi dovolenky a snad už je krásné počasí a lepší zítřky. A kdyby jste je pořád nemohli najít, ta mám pro vás skvělý recept na delikátní dezert, sama za sebe musím říct: „Nebe v puse“. Trošku těžší recept, ale stojí za to. Tak mrkněte a připravte si zdravý pudink, který není z pudinkového prášku, ale ze zdravých surovin.
Suroviny
4 žloutky (Billa)
100 ml kokosového mléka
30g rýžového škrobu
2 PL javorového sirupu (Billa)
Třešně na ozdobu (Billa)
Kokosová šlehačka v plechovce
Semínka z vanilkového lusku
Postup přípravy:
- Potřebujeme dva hrnce, které do sebe budou pasovat, případně hrnec a misku na přípravu vodní lázně.
- Do většího hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu, poté stáhneme teplotu a udržujeme hrnec na středním plameni.
- Do menšího hrnce nebo misky dejte všechny smíchané suroviny a metličkou vyšlehejte do pěny, asi 4 minuty.
- Pudink odložíme stranou a necháme ho alespoň dvacet minut vychladnout.
- Mezitím si připravíme šlehačku z plechovky, kterou jemně promixujeme s javorovým sirupem.
- Pudink dáme do servírovacích skleniček, ozdobíme šlehačkou, třešněmi a podáváme.
Další články
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.