Vegetariánská sekaná
01. března 2019 Komentářů
Jaké bylo vaše oblíbené jídlo v dětství? A nemyslím tím sladké. U mně to bylo pečené kuře s rýží a sekaná s bramborovou kaší. Pečené kuře jsem neměla ani nepamatuji, ale na sekanou jsem dostala takovou chuť, že jsem si ji musela o víkendu připravit. Musím říct, že recept na vege sekanou není z mé hlavy, ale našla ho moje skvělá babička, které bude mít příští měsíc osmdesát. Je neuvěřitelná, jak si otevře notebook a začne googlovat alternativu pro svoji vnučku, aby se na rodinném obědě Deniska pořádně najedla a neseděla jen s kaší, když ostatní do sebe dávají maso. Určitě vyzkoušejte, budete překvapeni, jak výborně chutná a vůbec na oko nevypadá, že je vege.
Suroviny
250g uvařené klasické čočky
3 stroužky česneku
2 vejce
100g nahrubo nastrouhaného čedaru
40g pomletých ovesných vloček
2 lžíce strouhanky
2 lžíce pohankové mouky
2 lžíce hořčice
2 lžíce sušené majoránky
4 lžíce slunečnicového oleje
sůl a pepř
Postup přípravy:
- Uvařenou čočku dám do mísy a tyčovým mixérem rozmixuji. Přidám nastrouhaný česnek, čedar vejce, pomleté ovesné vločky, strouhanku, pohankovou mouku, hořčici, nasekanou majoránku, 3 lžíce oleje, sůl a pepř a vše důkladně promíchám.
- Pokud je směs stále řídká, přidám pohankovou mouku. Formu vyložím pečícím papírem a vložím do ní čočkovou hmotu. Na povrchu ji uhladím a pokapu zbylým olejem.
- Peču ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 40 minut.
- Hotovou sekanou vyklopím, nakrájím a podávám s bramborami a ledovým salátem.
O mně
Ahoj, jmenuji se Denisa…
… a tohle je můj blog hlavně o zdravém vaření. Před časem jsem se totiž rozhodla začít líp jíst a měnit svůj život, kvůli Evženovi. Tak říkám nádoru, co mám v hlavě a tvářil se ze začátku docela nevinně.
Kategorie receptů
Odebírejte články
Už vám neunikne žádný nový článek nebo recept.
5 komentářů
Napsat komentářTáňa
06. března 2019 v 12:00
Je LUXUSNÍ!! S manželem jsme se shodli, že uplně zazdila klasickou masovou sekačku 😀
Eva
27. března 2019 v 14:54
Opravdu vynikající! Přidala jsem do ní ještě osmaženou cibulku a všichni jsme se po ní mohli utlouct. Rozhodně jsem ji nedělala naposled. Díky! 🙂
Zuzana
15. dubna 2019 v 20:06
Trošku jsem si ji poupravila, ale už teď musím napsat, že je to jeden z top receptů :). Vařila jsem ji s dcerou, 3 roky, a je to recept, u kterého může pomáhat i malý pomocníček ?Určitě se k němu zase vrátíme.
Lucie
04. srpna 2019 v 07:19
Neměla jsem pohankovou mouku, nahradila jsem ji špaldovou a přidala ještě cibuli. Jinak vše podle receptu. Ale výsledek se vizuelne ani chuťově klasické sekané nepriblizuje ani omylem 🙁 Je mnohem světlejší, než na fotce, suchá a lepkava. Je ta mouka opravdu tak zásadní?
Doplnkybest
27. června 2022 v 23:44
Pěkný článek, který se vymyká podobným na internetu. Díky němu mě téma zaujalo a určitě si od vás přečtu další příspěvky. Cítím, že nebudu litovat 🙂